Figueres tanca les dutxes de l'estadi de Vilatenim perquè ha detectat legionel·la

El focus haurien estat dos dipòsits d'aigua i de moment no ha afectat cap persona

08.06.2016 | 13:19
El regidor d´Esports (a l´esquerra) i el de Medi Ambient

L'Ajuntament de Figueres ha tancat les dutxes de l'estadi de futbol del Vilatenim després de detectar legionel·la en uns dipòsits d'aigua. Cap persona ha resultat afectada. S'han llogat habitacions en un hotel proper per als esportistes participants de l'11 al 18 de juny a la setmana Barça Jugadors. El 16 de juny es farà una nova analítica i se sabran els resultats a finals de mes. El focus haurien estat dos dipòsits d'aigua.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, ha explicat que Dipsalut (l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona) en un dels controls periòdics semestrals va detectar el bacteri el 19 de maig a les dutxes dels vestidors dels àrbitres 2 i 3, i el circuit de retorn dels vestidors nous i dels vells. Es va precintar i l'endemà es va portar a terme el tractament químic amb clor, una cloració a altes temperatures, inutilitzant les instal.lacions vint-i-quatre hores.

També es van buidar dos acumuladors d'aigua de tres mil litres de capacitat que, segons el regidor, «presentaven un estat notable de deteriorament i oxidació». Es va predeterminar que el focus inicial venia dels dipòsits que està previst renovar.

Un informe tècnic municipal va recomanar el 6 de juny tancar les dutxes de l'estadi fins que una nova analítica confirmi que s'ha eliminat el bacteri. L'única activitat esportiva prevista en aquest moment és la setmana Barça Jugadors. Per permetre que es puguin dutxar es llogaran entre deu i quinze habitacions a un hotel proper.

La última vegada que s'ha detectat legionel·la en un equipament a Figueres va ser el febrer del 2013 al dipòsit d'aigua del pavelló poliesportiu on es van haver de tancar les dutxes. Els usuaris, com a alternativa, se'ls permetia utilitzar les dutxes de la piscina que està al costat. L'Ajuntment va informar llavors que per minimitzar riscos es renovarien el sistema d'acumulació i distribució d'aigua calenta sanitària de tots els equipaments municipals i del poliesportiu.

La legionel·la és un bacteri present en ambients aquàtics que és la responsable de la legionel·losi (infecció pulmonar o Malaltia del Legionari que es caracteritza per pneumònia amb febre alta).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema