La Fiscalia ha incoat diligències prèvies i el Jutjat d'Instrucció número 2 de Figueres està investigant un seguit de pagaments irregulars i injustificats per valor de 10.033,04 euros signats i ordenats per l'expresident de la Fundació Privada Maria Pagès, Jordi Rotllan, vinculada a Càritas de Figueres. Aquest diari s'ha posat en contacte amb Jordi Rotllan, que no ha volgut fer declaracions.

Segons ha pogut saber Diari de Girona en exclusiva, ha estat la mateixa Fundació qui ha denunciat els fets en descobrir que els pagaments, sota concepte de «Concessió d'Ajut», no estaven degudament justificats. L'expresident, que es troba en qualitat d'investigat, va acudir al jutjat sota citació però es va acollir al dret a no declarar. Des de Càrites reiteren que es tracta d'una entitat privada i que treballen amb la màxima transparència.

Alguns dels pagaments es van fer a través de transferències bancàries i d'altres per xec entre el febrer 2014 i el juliol de 2015, la data en què Rotllan va abandonar el càrrec després de vuit anys de mandat al capdavant de la presidència de les dues entitats socials. Es tracta de pagaments d'entre 140 i fins a 789 euros. La xifra total de pagaments injustificats suma poc més de 10.000 euros dels quals gairebé 6.000 s'haurien fet en setze transferències a un compte corrent d'una persona de Barcelona de la que es desconeix la situació social i que contradiu, de totes totes, el testament que va deixar Maria Pagès quan va donar la seva herència a l'església per ajudar els pobres de Figueres.

La Fundació es va crear entre el 2007 i el 2008 amb l'objectiu de gestionar la fortuna valorada en un milió d'euros de patrimoni que la figuerenca Maria Pagès va deixar a l'església. Aleshores, amb Rotllan ja al capdavant, es va decidir fer una fundació independent amb el nom de la seva benefactora.