Els Mossos d'Esquadra de l'àrea Bàsica Policial de Figueres van localitzar el 30 de maig en un habitatge de Colera 457 plantes de marihuana. Es va detenir un home de 36 anys, de nacionalitat dominicana i veí de la població com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Hi havia queixes veïnals a conseqüència dels sorolls dels aires condicionats i de la forta olor de marihuana que desprenia un pis de Colera. Els Mossos s'hi van desplaçar el 30 de maig a quarts d'una del migdia i van comprovar que les queixes estaven fonamentades i van sospitar que hi havia una plantació de marihuana. Va contactar amb el propietari del pis per tal d'accedir a l'interior. Una vegada a dins van localitzar les gairebé mig miler de plantes. Disposaven de tots els aparells i utensilis necessaris per al seu cultiu i manteniment. A més, també es va observar que tota la instal.lació estava connectada il·legalment a la xarxa elèctrica. L'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior estima que la droga podria està valorada en 11.500 euros. Es va detenir el responsable per un delicte contra la salut pública i un de defraudació del fluid elèctric perquè tenia punxada la llum. Va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va deixar-lo en llibertat.

La localització de plantacions de marihuana arreu de les comarques gironines és un degoteig constant. Només a l'Alt Empordà en els darrers dos mesos sumen més de tres mil plantes. El cap de setmana en van trobar 300 a Empuriabrava, en un pis ocupat on també hi havia queixes veïnals, a l'abril se'n van localitzar 1.238 i el mes passat 2.271 en altres operacions a Figueres i pobles propers.