L'Ajuntament de Roses va celebrar dimarts la primera sessió de la comissió informativa especial per analitzar tota la tramitació del cas Royal Marine II, l'edifici construït a Santa Margarida més alt del que permet la normativa, segons una sentència judicial i que ha suposat, per evitar l'enderroc, pagar 2,2 milions als demandants. S'han donat un mes per estudiar l'expedient els regidors de l'oposició.

A partir d'ara, explica l'alcaldessa, Montse Mindan, els regidors poden demanar els informes tècnics que consideren oportuns per aclarir alguna informació, poden demanar la compareixença de persones implicades, sempre que aquestes acceptin, o fins i tot demanar informes externs. La propera reunió serà el 4 de juliol perquè hi hagi temps per estudiar la documentació però a partir de llavors la idea és celebrar una comissió setmanal, excepte la setmana que hi hagi ple.

La comissió la va demanar el regidor d'Unió Antoni Valdera per aclarir si hi ha responsabilitats. Es va donar llicència per a l'edifici més alt que el Royal Marine I, la comunitat dels quals va portar el cas als tribunals.