Durant tot el cap de setmana, la localitat de Roses acull un nou festival centrat en la fotografia aèria realitzada amb drons. El "Drons N'Roses" se celebra per primer cop a la capital altempordanesa i pretén treure partit al món de la imatge a partir de la utilització d'aquests aparells aeris en la presa de fotografies.

Tal com afirma el seu director, David Mas, "la primera jornada ha anat d'allò més bé". La fira va gaudir d'un bon nombre de visitants, concentrats sobretot al matí, que es van interessar pel món dels drons i van decidir participar en moltes de les activitats proposades.

A la fira hi participa gent d'arreu d'Espanya, en total prop d'una quarantena de persones. La majoria són pilots, venedors i expositors. "El festival és un bon lloc per donar a conèixer aquest món, a la vegada que va bé per fer bons contactes entre els mateixos participants", assegura Mas. Durant el primer dia també es va tancar alguna venda; la majoria, aparells infantils valorats entre 30 i 100 euros. El concurs Memorial Jordi Velasco, amb què l'Ajuntament retrà homenatge al fotògraf rosinc mort en accident d'avioneta, serà l'eix de l'esdeveniment. Aquest premi atorgarà avui una quantitat de 1.000 euros al seu guanyador.

La fira també inclou altres activitats com curses, exhibicions, exposició de material i també conferències relacionades amb el món dels drons. Ahir es van dur a terme les dues primeres, una a càrrec de Vicenç Asensio, titulada 100% Empordà, i una altra que portava per títol Agricultura de precisió.

Un dels grans objectius del Festival "Drons N'Roses" és la difusió del patrimoni amb què compta la població -en aquest cas, a través de l'ampli ventall de possibilitats que ofereixen les noves tecnologies-, motiu pel qual el mateix es desenvolupa dins el clos de la Ciutadella de Roses i a l'espai costaner entre punta Falconera i la cala Rostella. L'acte de clausura es farà avui i consistirà en l'enlairament d'un globus d'heli amb el qual es podran rebre imatges de la ciutat de Roses, al qual seguirà la celebració d'una gimcana i un parell de xerrades a càrrec de diverses personalitats del món del dron i dels audiovisuals sobre les diverses tècniques existents i la correcta utilització d'aquests aparells.