La caravana medicalitzada, una clínica dental mòbil, de l'ONG Amb les teves mans que donarà suport als camps de refugiats de Grècia va sortir diumenge de Figueres. Una vegada arribin, membres de l'entitat faran una prospecció de les necessitats als camps de refugiats sirians. Donaran suport logístic a altres ONG que ho necessitin.

El projecte es va engegar fa uns mesos quan voluntaris del camp d'Idomeni van manifetar-los que una de les dificultats que tenen són els problemes bucodentals que presenten els refugiats, sobretot els menors de 13 anys perquè bona part no han pogut anar mai al dentista.

Es van mobilitzar per tal d'equipar la caravana que havia de viatjar al camp d'Idomeni, tot i que les actuacions policials han fet variar les previsions. Caravanlnn ha aportat la caravan; l'impulsor de l'entitat, Milton Sánchez, el vehicle, la clínica dental Torres i el Col·legi d'Odontòlegs el material mèdic.

A més, porten alimentació infantil, gorres i protector solar. L'Ajuntament de Portbou i l'Associació Acise han ajudat en la nutrició infantil; Decor Vallès un generador; i els alumnes de l'institut de Vilafant han recollit les gorres i els protectors.

La caravana medicalitzada està preparada per realitzar "ortodòncia de campanya". Poden matar nervis, arreglar o empastar algunes càries, curar abscessos, problemes dentals o gingivals i treure dents.