El Festival de Blues, Jazz & Gospel de Roses comptarà el 9 de juliol amb en la XXII edició amb la participació del prestigiós músic nord-americà Keb Mo, en una cita de quatre hores a la Ciutadella. L'Ajuntament treballa perquè el festival, que va està uns anys sense celebrar-se, torni a recuperar el seu nom i un referent a Catalunya.

"Roses està en la bona direcció per tenir un festival propi i que tingui renom", constata l'alcaldessa, Montse Mindan, explicant que, malgrat a Catalunya hi ha altres festivals de qualitat, s'espera que el de Roses torni a tenir el renom que va tenir entre els anys noranta i dos mil. Es va estrenar el 1993, però després d'uns anys sense celebrar-se es va recuperar el 2012. Des de llavors es manté una programació de qualitat per tornar a posicionar-se.

Pel 9 de juliol al recinte monumental de la Ciutadella s'hi espera Keb Mo acompanyat de Joan Palu Cumellas & Valentí Moya i The Gourmets Vocal Quartet. El preu de l'entrada és de quinze euros per un un festival que tindrà una durada aproximada de quatre hores.

L'ajuntament destaca que pretén ser un homenatge als gèneres del blues, jazz i gospel, amb la concentració de diferents concerts en un mateix dia i escenari.

El regidor de Cultura, Francesc Giner, destaca la qualitat de Kevin Roosevelt Mooren, més conegut com Keb Mo, un artista inernacional que compta amb tres premis Grammy. Cantant, guitarrista i compositor, és el rei del blues postmodern, un estil de blues que rep les influcències d'altres gèneres i que ha estat versionat per artistes com Joe Cocker, B.B King, Robert Palmer, Buddy Guy o Tom Jones. En la gira que està fent presenta nou material, els seus àlbums The Reflection i Bluesamericana, més l'EP The Old Me Better.

La vetllada l'obrirà, però, Valentí Moya i Joan Pau Cumellas Quarttet (jazz). Cumellas és conegut internacionalment per l'habilitat amb l'harmònica diatònica. El seguirà The Gourmets vocal Quartet (gospel & soul) que partint de les arrels de música afroamericana s'endinsa en el gospel i el sou a l'estil de grups mítics com The Golden Gate Quartet.