La Festa del Mar de Roses ha programat aquest any una vintena d'activitats diferents que es duran a terme aquest cap de setmana al port esportiu de Roses, amb l'objectiu de mostrar als visitants tot el potencial turístic del municipi i divulgar els atractius de la zona. Per això tenen un preu màxim de cinc euros. La setena Festa del Mar de Roses inclou la quarta fira temàtica del sector marítim i l'esport i la segona edició dels premis Arjau que volen reconèixer trajectòries modèliques. Com a novetats, hi haurà els menús "Festa del mar" dissenyats per l'ocasió, i un concurs d'Instagram amb nombrosos premis.

El conjunt d'activitats se celebren al port esportiu on hi haurà un espai amb una desena d'estands especialitzats en temàtiques nàutiques, marineres i empreses d'activitats, associades a l'Estació Nàutica de Roses i el comerç. Hi haurà carpes de motos aquàtiques i lloguer d'embarcacions; de lloguer i activitats de caiac i padle surf; de massatges, entre altres. Al matí es faran tallers infantils i hi haurà una carpa dedicada al Turisme de Pesca. Un dels atractius és que s'ofereix la possibilitat de poder participar a un preu molt baix.

La festa està organitzada per l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus mb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, PortRoses, Roses Comerç i l'Associació d'Estacions Nàutiques de Catalunya (AENC) hi participen una dotzena d'empreses relacionades amb el sector marítim, d'oci, turístiques i també del sector gastronòmic que ofereixen activitats.