Les obres de la C-260 a Figueres es comencen a fer visible en el tronc central a Vilatenim, on les màquines han començat a desmantellar la benzinera Repsol, un dels negocis que es veurà afectat per l´ampliació. Els enderrocs dels habitatges, previst i ajornat a principi de mes, continuava ahir sense data. L´adjudictària ha començat a preparar els treballs al tronc central mentre continua pel nou vial paral·lel a l´actual.

La benzinera és la primera instal·lació de la via que es comença a retirar. Les màquines excavadores perforaven ahir el terra per anar retirant tots els elements com els sortidors. Al llarg de la carretera ja hi ha les senyalitzacions d´obra i màquines a peu d´altres empreses afectades i es continua amb la desconnexió dels serveis, un pas previ per enderrocar la quinzena d´edificis que han d´anar a terra, tancats des de fa mesos.

La desconnexió dels serveis és el que hauria retrassat l´inici dels treballs, que es van anunciar per la primera setmana de juny. Diari de Girona va preguntar ahir a l´Ajuntament i Territori de la Generalitat, que continuaven sense donar una data per a l´execució dels treballs. El tronc central està previst per passat l´estiu perquè les obres de desdoblament de la carretera no haurien d´afectar el trànsit a l´estiu en una via amb una mitjana anual de vehicles d´entre 21.000 i 24.000, que es dobla el mes d´agost. Els treballs més importants s´estan portant a terme al dos vials alternatius que discorren en paral·lel a nord i sud de la via. S´han obert els nous traçats, on encara no s´ha començat l´asfaltatge. Però el conjunt dels treballs permet començar a intuir el desdoblament de la carretera, que fins fa poc encara era poc visible. Les obres estaven pendents des de feia vint anys i han començat amb retard. Es van adjudicar per 8,8 milions d´euros, als que s´hi ha de sumar una xifra similar per a expropiacions als veïns que han hagut de marxar de casa seva. Els habitatges són buits i només s´espera que vagin a terra.