El CAP de Roses renova completament la Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia

S'ha pogut fer gràcies a la donació de 10.000 euros que ha fet l'agrupació GiRotary

18.06.2016 | 19:57
La Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia del CAP de Roses
La Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia del CAP de Roses

El Centre d´Atenció Primària (CAP) de Roses estrena aquests dies nova Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia. De fet, s'ha renovat completament mitjançant l´aportació econòmica de prop de 10.000 euros que ha realitzat l´agrupació dels Club Rotary de les comarques gironines, la GiRotary.

La donació ha permès adquirir nou equipament com làmpades, un desfibril·lador, carretó d´aturada cardíaca o una llitera. La unitat va entrar en funcionament l´any 2005, quan es van formar dos professionals perquè poguessin atendre els pacients. Des d´aleshores, al CAP de Roses s´han fet cada any unes 300 intervencions de cirurgia menor i unes 750 sessions de crioteràpia. El CAP compta amb uns 80 professionals que es fan càrrec de l´atenció sanitària de 33.000 persones que viuen a Roses, Castelló d´Empúries, Empuriabrava, Cadaqués, Pau i Palau-savardera.

El CAP de Roses va incorporar la Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia a la seva carta de serveis l´any 2005, quan es van formar dos professionals de l´equip del centre mèdic. La cirurgia menor és una de les competències abordables des dels centres d´atenció primària i aporta beneficis, tant pel que fa als pacients com per als professionals del centre ja que millora l´accessibilitat dels pacients al sistema, evitant la llista d´espera de l´hospital de referència. També suposa menys tràmits burocràtics i, al mateix temps, el centre millora el seu prestigi.

Des de l´Institut Català de la Salut (ICS) assenyalen que és un valor pel que fa a la sostenibilitat ja que, pel fet d´evitar la derivació a l´especialista de torn, aquest professional pot destinar el seu temps a casos més específics del seu àmbit.

Mitjançant l´aportació del GiRotary, el CAP ha pogut renovar tot l´equipament de la unitat. L´Equip d´Atenció Primària (EAP) de Roses està format per uns 80 professionals que es fan càrrec de l´atenció sanitària de la seva àrea bàsica de salut que inclou els pobles de Roses, Castelló d´Empúries, Empuriabrava, Cadaqués, Pau i Palau-savardera amb un total de 33.000 persones.

Segons les dades aportades per l´ICS, l´EAP de Roses va obtenir bons resultats en el procés d´acreditació de qualitat dels centres que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat. En concret, va obtenir una puntuació de 95,1 sobre 100. Es tracta d´unes avaluacions integrals que analitzen la gestió, els serveis i els resultats dels centres al mateix temps que identifiquen els punts crítiques i les millores que es poden aplicar.

Els estàndards que s´avaluen dins d´aquest procés han estat consensuats per un equip d´experts del Departament de Salut i s´orienten a la realitat catalana, amb l´objectiu de garantir un nivell homogeni de qualitat assistencial als ciutadans, amb independència del centre en què es presti el servei, sense oblidar l´eficiència en l´ús dels recursos sanitaris. Un dels eixos clau d´aquest sistema d´acreditació és establir un nivell de competència de les institucions sanitàries, per tal de garantir un alt nivell qualitatiu i generar més confiança entre els ciutadans.

L´any passat, l´EAP va atendre un total de 110.849 visites en dies laborables en l'àmbit de medicina en família. L´any 2014 es van atendre 289 casos de cirurgia menor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres incorpora la nova sala Erato a la xarxa d´equipaments de la ciutat

La nova sala de l'Erato s'incorporarà a la xarxa d'equipaments de la ciutat amb la seva posada en...

El PDECat avança en una llista liderada pel regidor a Figueres Jordi Masquef

El PDECat avança en una llista liderada pel regidor a Figueres Jordi Masquef

L'altre aspirant inicial a liderar el partit, Josep Maria Marcé, ha fet un pas al costat i els dos...

El ple aprova que el Consell entri a Fisersa, enmig de crítiques

El ple aprova que el Consell entri a Fisersa, enmig de crítiques

El ple extraordinari d'ahir va aprovar també només amb la CUP en contra el concurs pel nou pavelló...

Tres lladres estaborneixen amb una pistola una conductora i li roben el cotxe a Siurana

Tres lladres estaborneixen amb una pistola una conductora i li roben el cotxe a Siurana

Van fer veure que necessitaven indicacions per arribar a l'estació de tren, va baixar del vehicle...

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Enllaços recomanats: Premis cinema