Viladamat va celebrar ahir la primera edició de la nova Fira del Vermut i la Tapa, que es va emmarcar dins la també nova iniciativa "Benvingut a Pagès", per donar a conèixer la terra i que s'està portant a terme arreu de Catalunya.

Durant tot el dia, tot i que el mal temps va aigualir la jornada, es va oferir música ambient i es va donar la possibilitat de tastar vermuts i tapes de la terra. També van oferir altres activitats centrades en la mateixa temàtica, com una classe de tast de vermuts o la presentació d'una guia.

La primera edició va coincidir amb "Benvingut a Pagès", una altra fira que té lloc des del 17 i fins avui a diferents punts de Catalunya. Viladamat era una de les cites de l'Alt Empordà, on moltes empreses s'han sumat a la inciativa per "redescobrir l'origen d'allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que arriben a taula".

D'aquesta manera, les portes d'explotacions, horts, obradors o cellers es van obrir ahir per donar a conèixer com es treballa el producte que arriba a taula en una "aposta decidida pel producte de proximitat".