La Guàrdia Civil ha intervingut 3,2 quilos d'haixix i 10,6 de marihuana en quatre operacions policials realitzades entre el 7 i el 19 de juny a la Jonquera. En el marc dels operatius, el cos ha detingut també quatre homes, dos de nacionalitat francesa, un britànic i un marroquí. En tots els casos, els arrestats pretenien creuar la frontera amb la droga amagada en diferents llocs del cotxe.

La primera operació es va fer el 7 de juny. Els agents inspeccionaven un vehicle amb matrícula francesa en el qual viatjava l'home de nacionalitat marroquina quan hi van localitzar 3,2 quilos de d'haixix sota el seient del vehicle. El segon operatiu es va fer l'11 de juny passat quan els agents de la mateixa unitat van aturar un cotxe amb matrícula britànica ocupat també per un sol conductor. En aquest cas, van trobar 5,5 quilos de marihuana dissumulats a l'interior d'un dipòsit de gas GLP amagat sota la moqueta del vehicle.

La tercera detenció es va produir el 16 de juny, quan la policia va aturar un vehicle on hi anava un home de nacionalitat francesa a qui li van trobar 2,8 quilos de marihuana camuflats al forat dels seients posteriors. L'última detenció es va produir aquest diumenge. Un home de nacionalitat francesa que creuava la frontera tot sol duia dins del seu cotxe amagats sota la roda de recanvi 2,3 quilos de marihuana. Els quatre implicats en els fets s'han posat a disposició del jutjats en funcions de guàrdia de Figueres.