Comerç Figueres Associació descarta per ara emprendre cap acció de revisió de comptes perquè assegura que les auditories fetes durant el temps en què l'expresident de l'ens, Jordi Rotllan, dirigia l'entitat són correctes. L'actual president, Lluís de Anguera, diu que se n'ha parlat amb la Junta i que ningú ho ha demanat ni formalment ni informalment però ahir, en el marc de l'assemblea extraordinaria que es va celebrar ahir al vespre, es van portar els números per tal de poder-ho explicar als assistents en cas de dubte després que aquest diari publiqués que els jutjats investiguen pagaments irregulars i injustificats per valor de 10.033 euros que hauria ordenat Rotllan al capdavant de la Fundació Maria Pagès, vinculada a Càritas. La trobada, però es va centrar es parlar del rentat de cara que s'està fent a l'entitat.

«Amb la junta vam estar parlant del tema però les auditories són correctes. De fet, se n'havia acabat de fer abans que jo entrés. Per tant, no farem cap acció a menys que se'ns insti a fer-ho però creiem que no tenim perquè preocupar-os», afirma de Anguera. En aquest sentit, insisteix que ningú ha fet aquesta petició ni oficialment ni extraoficialment. Malgrat això, va deixar clar que a l'assamblea d'ahir hi anava amb tota la documentació perquè la gent pogués preguntar i tenir la informació de primera mà.

El president de l'entitat diu que s'ho van voler mirar per «precaució» quan va sortir publicada la informació i que també van estar parlant amb els proveïdors però reitera que no els consta «res estrany». De totes maneres, assegura, ja han decidit canviar el sistema d'elecció de proveïdors i «a partir d'ara, es demanen com a mínim tres pressupostos per a poder escollir allò més beneficiós per a l'entitat».

La revisió es deu a la investigació que s'està fent al voltant de Rotllan, que per les mateixes dates en les quals s'haurien produït els pagaments injustificats a la Fundació també dirigia Comerç Figueres. De fet, algunes veus han manifestat en els darrers dies dubtes sobre la seva gestió «personalista» al capdavant de l'entitat però la Junta nega cap moviment sospitós.

Amb tot, la nova direcció evita criticar la gestió feta però sí que deixen clar que volen un canvi de rumb i «passar pàgina, tancar un sistema antic no només als últims mandats sinó a tota una època». I és que diuen que volen una entitat més participativa, amb rols més repartits i amb una implicació clara als actes de la ciutat. En aquest sentit, tenen la intenció de patrocinar i ajudar a organitzar actes que es realitzin a diferents punts de la ciutat. De moment, la tenen previst fer-ho amb un seguit de concerts que es fan a l'estiu a la plaça de les Patates però l'objectiu és fer-ho a molts altres barris. «Comerç Figueres es vol convertir una mica en promotor d'esdeveniments per aconseguir tenir màxima visibilitat i atraure gent perquè cada vegada a la ciutat hi vinguin més turistes tant nacionals com internacionals», insisteix de Anguera. També volen recuperar establiments que en els darrers temps s'havien donat de baixa. «Només fa tres mesos que hi som però repassarem als arxius les baixes i els anirem a veure perquè es tornin a sentir representats per l'entitat», afegeix. De fet, en els darrers temps havien sorgit fins i tot noves associacions en discrepància amb la direcció de Rotllan.

Pel què fa a la campanya a favor del Museu del Circ, ja han superat les 5.000 signatures i preveuen continuar-ne recollint tant físicament com a través de la plataforma Change.org fins al proper Festival del Circ del febrer vinent. Aleshores, les va lliurar a l'Ajuntament. «Creiem en aquest museu i en la seva potencialitat per trencar la barrera de la Rambla i el centre», afirma.