Roses combatrà la plaga de pulgó a l'arbrat amb insectes depredadors. Avui al matí ha començat el tractament a una vintena d'arbres de l'avinguda Jaume I i espera completar-ho arribant als tres-cents. Aquest és el cinquè any consecutiu que utilitza aquesta tècnica que van estenent a tot el terme perquè ha obtingut resultats altament satisfactoris. S'alliberen en capsetes les larves de marietes dipositades en crispetes.

L'actuació que ha començat avui s'estendrà en aquesta mateixa fase a la Gran Via Pau Casals i a la Riera Ginjolers tractant vint exemplars més a cada carrer. Posteriorment es completarà a altres zones del municipi fins arribar als tres-cents arbres.

La lluita biològica contra plagues consisteix en l´alliberament de larves de depredadors o parasitoides en els arbres afectats. Concretament, l´actuació duta a terme aquest matí ha consistit en la col·locació de larves de marieta a til·lers i rubínies, mentre que a aquesta darrera espècie se li aplicarà també un altre tractament biològic consistent en la posta d´ous de paràsits que es desenvolupen a l´interior del pugó fins provocar la seva mort.

Els alliberaments es realitzen mitjançant sobres que contenen una quarantena de larves de marieta dipositades en crispetes, que actuen com a refugi durant el seu transport des dels vivers. Un cop dipositats els sobres a les branques dels arbres tractats, les larves es dispersen per l´arbre on es desenvolupen fins a procedir a l´extinció del pugó.

L'Ajuntament ha informat que les brigades municipals, juntament amb l'empresa subministradora dels depredadors i paràsits, Agrosalvi, realitzen un seguiment continuat de l´arbrat de Roses per a establir les zones on cal actuar.La mesura es va estenen gradualment cada any pels carrers del municipi amb resultats molt satisfactoris.