El vaixell de luxe Silver Cloud està fondejat des d'aquest matí a la badia de Roses. Navega amb 224 tripulants i 288 passatgers a bord, la majoria nord-americans i britànics. Per la Generalitat, la seva arribada per primer cop al port suposa la presència d'un turisme d'elevat poder adquisitiu que ajuda a impulsar el territori.

El Silver Cloud ha arribat a les vuit del matí procedent del port de Marsella, a França, i a les set de la tarda saparà cap al port de Barcelona on acabarà un itinerari de deu dies que va començar el 17 de juny a Civitavecchia, a Itàlia. Ha visitat Livorno i Portofino, Montecarlo i Marsella. Avui els passatgers tenen previst visitar Roses, el Museu Dalí de Figueres, el barri Vell de Girona i les ruïnes d'Empúries, entre altres destinacions properes.

Viatgen en un vaixell construït el 1994 i reformat el 2004 amb bandera de Bahames i que pertany a la companyia Silversea Cruises. Una de les seves característiques és que disposa d'espais generosos. Tres restaurants, sis bars, biblioteca, casion, jacuzzi, spa, gimnàs i pista de runnig, entre altres, són alguns dels serveis que ofereix. Amb una eslora de 156,7 metres i una mànega de 21,5 ha hagut de fondejar a la badia. La propera escala prevista a aquest port ja no serà fins al mes d'octubre amb el Serenissima.

Roses és amb Palamós els dos ports de creuers de la Costa Brava. Juntament amb Sant Carles de la Ràpida (Montsià) estan participant a la 48a Assamblea General de MedCruise (Associació de ports amb tràfic de creuers a la Mediterrània), que se celebra del 22 al 25 de juny, a Odessa (Ucraïna). Aquesta assemblea ha estat el marc escollit per a celebrar 20 anys de MedCruise, un període en què l´associació ha donat suport als ports membres i a associacions del sector i ha posicionat l´activitat de creuers de la Mediterrània arreu del món. Durant tres dies, els ports, les companyies de creuers i les destinacions turístiques debatran les línies estratègiques del sector, per a promoure plans de millora, formular polítiques comunes, impulsar la col·laboració i crear rutes atractives entre els ports membres de l´associació i les destinacions turístiques.