L'institut Ramon Muntaner de Figueres ha organitzat per al proper dilluns 27 de juny a les nou del vespre al Teatre El Jardí un homenatge a la desapareguda professora, actriu i directora de teatre, Helena Cusí. Un grup d'alumnes i exalumnes del centre protagonitzaran un musical que han elaborat per a la ocasió sota el títol La dama del teatre. El muntatge l'ha dirigit Pep Ribas també exalumne del centre amb qui Cusí havia treballat per fer musicals de final de curs. L'espectacle ideat inclourà coreografies de nova creació però també amb altres recuperades d'obres que havia dirigit Cusí com Moulin RougeSister Act.

La jornada, a més, tindrà una vessant solidària. I és que, tot i que l'accés serà lliure, els organitzadors proposen una taquilla inversa. És a dir, que el públic pagui la voluntat a la sortida de l'espectacle. Una part dels diners recaptats serviran per finançar les despeses del muntatge i la resta es donaran a ajudar a la Fundació Oncolliga Girona.

Molt vinculada a la ciutat

Cusí era una persona molt estimada a la ciutat. Va morir el setembre de l'any passat als 58 anys d'edat després d'una llarga malaltia. Havia estat molt vinculada amb el món teatral, era membre de La Funcional Teatre i també estava al món de la docència, com a professora de matemàtiques del Muntaner. En aquest vessant artística, havia dirigit obres de gran trascendència a la ciutat com Els Pastorets.