Roses combatrà la plaga de pulgó a l'arbrat amb insectes depredadors. Avui al matí ha començat el tractament a una vintena d'arbres de l'avinguda Jaume I i espera completar-ho arribant als tres-cents. Aquest és el cinquè any consecutiu que utilitza aquesta tècnica que van estenent a tot el terme perquè ha obtingut resultats altament satisfactoris. S'alliberen en capsetes les larves de marietes dipositades en crispetes.

L'actuació que ha començat avui s'estendrà en aquesta mateixa fase a la Gran Via Pau Casals i a la Riera Ginjolers tractant vint exemplars més a cada carrer. Posteriorment es completarà a altres zones del municipi fins a arribar als tres-cents arbres.

La lluita biològica contra plagues consisteix a alliberar larves de depredadors o parasitoides en els arbres afectats. Concretament, l'actuació duta a terme aquest matí ha consistit a col·locar larves de marieta a til·lers i rubínies, mentre que a aquesta darrera espècie se li aplicarà també un altre tractament biològic consistent en la posta d'ous de paràsits que es desenvolupen a l´interior del pulgó fins a provocar-ne la mort.

Els alliberaments es fan mitjançant sobres que contenen una quarantena de larves de marieta dipositades en crispetes, que actuen com a refugi durant el transport des dels vivers. Un cop dipositats els sobres a les branques dels arbres tractats, les larves es dispersen per l'arbre on es desenvolupen fins a extingir el pugó.

L'Ajuntament ha informat que les brigades municipals, juntament amb l'empresa subministradora dels depredadors i paràsits, Agrosalvi, realitzen un seguiment continuat de l'arbrat de Roses per establir les zones on cal actuar. La mesura es va estenen gradualment cada any pels carrers del municipi amb resultats molt satisfactoris.