L'Ajuntament de Roses intentarà desancallar la zona industrial pendent des de fa quinze anys i que amb l'anul·lació del POUM per part del Tribunal Suprem torna a no poder-se desenvolupar. L'alcaldessa, Montse Mindan, ha explicat que continuen pensant que és molt necessària i estudien si podria tramitar-se amb una modificació del planejament que ara és vigent, del 1993, i no haver d'esperar a tornar a aprovar un nou POUM.

Mindan constata que amb l'anul·lació del planejament, tots els plans de desenvolupament de sectors com el cas del polígon desapareixen. Per tant, aquest sector queda sense cap figura que permeti desenvolupar-lo. I les sentències per litgis amb les entitats ecologistes que obligaven a plantejar l'anul·lació tampoc s'haurien de tenir en compte, diu, perquè, de fet, ja ha desaparegut la qualificació d'urbanitzable.

L'alcaldessa ha avançat que «mirarem si hi ha alguna figura o d'alguna manera que poguéssim fer alguna modificació» per tirar-la endavant perquè «continuem pensant que és necessària». Hi havia nombroses empreses interessades a traslladar-s'hi. Algunes han hagut de buscar alternatives però d'altres continuen al centre del poble.

L'anul·lació del POUM no és l'únic element que ha encallat el polígon. Es va projectar el 1998. Es va instal·lar primer la Zodiac i es va fer un pla parcial. Però les entitats Associació de Naturalistes de Girona i Iaeden van iniciar un litigi judicial que ha durat anys perquè s'afectava un connector biològic.

El 2011 una sentència del TSJC anul·lava la classificació com a sòl urbanitzable. Entremig l'Ajuntament, per resoldre el que no estava bé, havia aprovat un POUM amb canvis a la zona industrial. Tampoc no va servir perquè el gener d'aquest any el Suprem obligava el TSJC a valorar la sentència del 2011 ?-es referia al pla parcial anterior- per veure si es podien restaurar els terrenys o indemnitzar les entitats. I ara amb les parcel·les a punt de vendre estan anul·lats tots els plans.