El jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut arran de la baralla que es va produir dijous, de matinada, al barri de Sant Joan de Figueres. Es tracta d'un dels membres de l'anomenat Consell de Savis de la comunitat gitana, que està investigat per un suposat delicte de lesions a una menor.

Segons les primeres informacions, el detingut hauria intervingut a la trifulga -on hi havia la seva néta- i colpejat la víctima amb un bastó mentre intentava separa les quatre noies que participaven en la discussió. Amb un bastó punxant li hauria ventat cops i li hauria fet un tall a la cara que va obligar a portar-la a l'Hospital de Figueres, on li van haver de fer diversos punts de sutura. L'home es va entregar a la comissaria després que agents dels Mossos l'identifiquessin.

Els fets van tenir lloc pels volts de les dotze de la nit del dia abans de la revetlla de sant Joan. El mòbil no estaria del tot clar però entre els que investiguen els agents hi ha el sentimental i la possibilitat que la discussió s'iniciés després que a la noia agredida -de la família dels Salazar- li llencés intencionadament un petard quan estava amb la seva parella. De fet, el soroll va fer especular sobre la possibilitat que s'haguessin llençat trets a l'aire però en una inspecció ocular aquest dijous la científica no va trobar cap resta que així ho indiques.

Sigui com sigui, la trifulga va anar a més i algú va avisar al telèfon d'emergències que al carrer Doctor Fleming -el mateix on el 31 de maig passat hi va haver un tiroteig- hi tenia lloc una baralla multitudinària. Mossos i Guàrdia Urbana s'hi van desplaçar però en arribar-hi només hi van trobar, envoltades de gent, les quatre noies d'ètnia gitana barallant-se amb armes blanques, entre les quals hi havia algunes navalles i també pals.

Els agents van aconseguir dissoldre-la. Una de les noies havia patit una pallisa i el tall a la cara i les altres també van rebre esgarrapades i diversos cops. Arran dels fets, la policia va incrementar la presència a la zona però no va ser fins al matí següent, pels volts de les onze, quan el detingut, conegut al barri com el «Tio Mustin», es va presentar voluntàriament a comissaria, després que els agents hi haguessin contactat.

L'home va quedar detingut com a autor d'un pressumpte delicte de lesions, pel que està essent investigat. Per aquest motiu, ahir després de prendre-li declaració el jutge va decidir decretar per a ell presó provisional, comunicada però sense fiança.