Figueres inaugurarà oficialment dissabte la nova oficina de turisme a l'antic Escorxador. L'Ajuntament ha volgut convertir l'acte en una mena de «festa de celebració» pel que consideren un acostament d'aquest espai al centre de la ciutat i per això han organitzat diversos tallers i activitats complementàries a la inauguració oficial, on participarà el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

La jornada s'iniciarà amb unes visites guiades -prèvia inscripció a l'Oficina- sobre a Guerra Civil a la ciutat i la que vincula la ciutat amb la infantesa i la joventut de Salvador Dalí. A les onze, hi haurà contes per als més petits amb Bel Bellvehí i un taller de pintures de bótes de vi, de la mà de Lola Ventós. Al llarg del matí, a més, es farà un sorteig d'un menú-degustació per a dues persones de Tastets Surrealistes a un dels 24 restaurants participants. L'acte oficial es farà a les dotze i el col·lectiu la Cuina del Vent oferirà un refrigeri amb productes de l'Empordà.

L'oficina estava ubicada fins fa algunes setmanes a la plaça del Sol en un edifici que acabarà enmig de la gran rotonda que projecta el Ministeri de Foment a l'avinguda Salvador Dalí -antiga N-II-. El canvi és fruit d'una llarga reivindicació i també de la voluntat municipal de connectar l'antic Escorxador a un circuit de visites al centre.