Creu Roja de Roses ha decidit que aquest estiu cap nen de la població es quedi sense joguines durant les vacances escolars. Per primer cop ha portat a terme una campanya de recollida similar a la de Nadal. En una setmana han pogut recollir un centenar de joguines que repartiran entre les families més necessitades.

Per Reis arriben fins a uns 250 nens de la població fins als 14 anys. Són la xifra de petits en families necessitades a les quals s'ajuda amb la iniciativa. El president de l'entitat, Jordi Segura, ha explicat que van pensar que «a l'estiu és quan els nanos tenen més temps per jugar» i molts d'ells no tenen prou recursos per tenir-ne. Per tal de resoldre això van pensar a portar a terme una campanya. Segura explica que també té en compte que moltes vegades disposem de joguines que pel creixement dels nens ja no fan servei i «sap greu llençar-les». Ara els volen donar un segon ús passant per les mans d'altres infants.

Joguines de segona mà

La campanya va acabar el 22 de juny i a diferència de la de Reis es podien portar les joguines de segona mà. Se n'han recollit un centenar que ara es classificaran i repartiran, una per infant.

Segura ha constatat que aquest any ha estat una mica experimental perquè es va fer amb poc temps. Per això esperem que la iniciativa es pugui repetir amb més temps i amb més participació. «Si no comences a fer-ho una primera vegada, no hi haurà una segona», remarca el president de l'entitat, que està satisfet d'aquests primers resultats.

Els voluntaris de Creu Roja Roses s'encarregaran la primera quinzena de juliol de fer-les arribar als nens.

L'entitat té a Roses gairebé mig segle d'història. En aquesta campanya hi han participat una dotzena de voluntaris però en són uns cinquanta.