La regidoria de Seguretat de Figueres ha decidit posar en marxa un pla de barris a la Guàrdia Urbana que consistirà en un patrullatge específic amb hores extra a les que els agents es podran acollir. El pla ha dividit la ciutat en onze sectors ajustant els horaris de patrullatge i la periodicitat. La mesura permetrà, asseguren, que en determinats dies i franges horaries hi hagi uns increments de fins a quatre patrulles més en relació a les dotacions ordinàries.

L'actuació tindrà l'objectiu de treballar en els diferents problemes que les associacions de veïns han fet arribar a l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la policia i funcionarà com un servei extraordinari, a banda dels torns de treball habituals.

El regidor de l'àrea, Pere Casellas, diu que un pla d'aquest tipus és necessari per a una ciutat amb la demanda de serveis que com la que té Figueres. Una situació que, insisteix, «no fa més que ratificar la necessitat d'ampliar la plantilla de policies, un objectiu que s'ha marcat per aquest mandat».

En aquest sentit, Casellas «agraeix» el que suposa un «esforç suplementari d'increment d'hores de treball que la policia de Figueres haurà de fer i que mostra la implicació que té amb la seva ciutat».

Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Felip, també ha remarcat la importància i «necessitat» del pla que, assegura, «compleix el compromís del govern de Figueres amb els barris per impulsar el projecte de policia de proximitat a tota la ciutat».