El Departament de Justícia preveu obrir aquest estiu la piscina de la presó del Puig de les Basses de Figueres, que es va posar en marxa fa dos anys sense que es pogués fer funcionar aquest equipament. El Govern afirma que es tracta d'un servei més i que si està feta s'ha de poder utilitzar, tot i que no han concretat les dates. El sector presons del sindicat CSIF, però, denuncia que s'adoptin aquestes mesures i que, en canvi, la Direcció General de Justícia ha decidit suprimir alguns horaris i línies dels autobusos que traslladaven els treballadors als centres. El departament, però, al·lega que s'ha decidit eliminar un servei que utilitzaven menys de dues persones al dia i que costava 35.500 euros anuals.

La presó es va traslladar del centre de Figueres al nou equipament l'estiu de 2014 i des d'aleshores, com també passava amb altres com Brians 2 o Lledoners, no s'havia pogut obrir la piscina per falta de recursos. Des del Govern però ja van manifestar l'any passat que hi estaven treballant i ahir van precisar que la intenció és que així sigui aquest mateix estiu perquè es tracta d'un «servei més que hi és i ha de funcionar». La decisió, però, ha suscitat crítiques entre els representants dels treballadors perquè no veuen bé que es destinin recursos a aquestes finalitats «en detriment d'altres».

El CSIF diu que en el cas de Figueres una part de la plantilla va ser traslladada forçosament pel tancament de la presó de Girona i que «l'única compensació que ens van donar va ser un servei de bus que ens portés». La direcció hauria argumentat una infrautilització de part dels horaris i, per això, hauria suprimit el servei que hi havia al migdia. Des del departament insisteixen que s'ha modificat però que en cap cas s'ha incomplert l'acord signat amb els treballadors perquè «enlloc deia quines línies i quins horaris es farien sinó que se'ls facilitaria transport i ara se'ls permetrà anar fins a Figueres». El CSIF insisteix que alguns dels empleats no tenen ni tan sols carnet de conduir, que els horaris de tren no van coordinats amb els del bus i que això suposarà més hores de feina.