La platja de l'Escala, en obres en ple estiu

Els treballs, amb mesos de retard, mantenen les màquines pesades bloquejant la part alta de la Riba i la Punta

01.07.2016 | 09:43

La platja de l'Escala continua amb les màquines ocupant una part de la nova façana litoral per a vianants. L'obra acumula un retard de mesos que ha obligat a continuar treballant a ple inici de la temporada turística per tal d'acabar la reforma. S'estan finalitzant els treballs per als contenidors soterrats i els lavabos públics. El punt afectat és la zona de la Punta i part de la Riba.

A 1 de juliol pocs es pensaven que les màquines continuarien ocupant un dels espais més emblemàtics i transitat del centre històric. L'empresa adjudictària havia d'acabar els treballs en tres mesos, abans de Setmana Santa, però no ha estat així i els retards acumulen ja mesos. Falta per enllestir la part final a la zona de la Punta, segons el calendari de l'empresa pendent dels lavabos i contenidors. No només hi treballen operaris sinó que l'empresa es veu obligada a mantenir-hi maquinària pesada en unes dates en què l'Ajuntament restringeix les obres per no interferir amb la temporada turística. La urgència obliga a permetre que acabin els treballs. Aquesta setmana, mentre a la part baixa els banyistes ocupen la platja, dos camions grua descarreguen material a les zones en obres. El fet que l'espai hagi quedat restringit al trànsit suposa que no es produeixin problemes importants en la mobilitat, tot i la presència de camions. Precisament, un camió va enganxar-se fa uns dies a un balcó. Per al vianant s'han habilitat passos als laterals per accedir a la zona de les terrasses o es pot circular per la Riba.

L'Ajuntament ha justificat fins ara els retards a dos motius: per una banda, que en obrir el subsòl es van trobar els serveis en mal estat i es va decidir substituir-los i, per l'altra, la col·locació d'un nou sistema de compostatge de les deixalles als contenidors soterrats.

Els treballs de remodelació van començar a mitjan novembre dividits en quatre fases. El termini inicial de tres mesos, segons va informar l'Ajuntament, es podia allargar un parell de setmanes més. El conjunt dels treballs tenien un pressupost de 517.880 euros que s'haurien encarit amb els imprevistos i van ser adjudicats a l'empresa Xavier Alsina. El projecte ha estat polèmic des dels seus inicis. Hi ha hagut crítiques per falta de consens; per les afectacions als negocis; o per la supressió d'elements com un mur al voltant de la platja que alguns sectors consideren que és el responsable que la sorra s'escampi pels carrers quan fa tramuntana. L'Ajuntament defensa la millora del sector i ja es prepara per abordar la segona fase fins al port d'en Perris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´oposició de Figueres acusa el Govern de menystenir-los

ERC, la CUP, el PP i C's critiquen que s'anunciï que el Consell entrarà a Fisersa abans de...

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

La formació no descarta portar a Fiscalia el pagament de la indemnització

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

La processada ja està complint pena de presó per una altra apropiació indeguda de diners dels seus...

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Tot apunta que és un artefacte que va ser llançat per l'aviació alemanya durant la Guerra Civil

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L'artefacte, que fa 75 centímetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

Cues a Figueres en el primer dia d´obres de la rotonda a la plaça del Sol

Els treballs que duraran set mesos coïncideixen amb un segon giratori a l'N-260 a Vilafant

Enllaços recomanats: Premis cinema