La platja de l'Escala continua amb les màquines ocupant una part de la nova façana litoral per a vianants. L'obra acumula un retard de mesos que ha obligat a continuar treballant a ple inici de la temporada turística per tal d'acabar la reforma. S'estan finalitzant els treballs per als contenidors soterrats i els lavabos públics. El punt afectat és la zona de la Punta i part de la Riba.

A 1 de juliol pocs es pensaven que les màquines continuarien ocupant un dels espais més emblemàtics i transitat del centre històric. L'empresa adjudictària havia d'acabar els treballs en tres mesos, abans de Setmana Santa, però no ha estat així i els retards acumulen ja mesos. Falta per enllestir la part final a la zona de la Punta, segons el calendari de l'empresa pendent dels lavabos i contenidors. No només hi treballen operaris sinó que l'empresa es veu obligada a mantenir-hi maquinària pesada en unes dates en què l'Ajuntament restringeix les obres per no interferir amb la temporada turística. La urgència obliga a permetre que acabin els treballs. Aquesta setmana, mentre a la part baixa els banyistes ocupen la platja, dos camions grua descarreguen material a les zones en obres. El fet que l'espai hagi quedat restringit al trànsit suposa que no es produeixin problemes importants en la mobilitat, tot i la presència de camions. Precisament, un camió va enganxar-se fa uns dies a un balcó. Per al vianant s'han habilitat passos als laterals per accedir a la zona de les terrasses o es pot circular per la Riba.

L'Ajuntament ha justificat fins ara els retards a dos motius: per una banda, que en obrir el subsòl es van trobar els serveis en mal estat i es va decidir substituir-los i, per l'altra, la col·locació d'un nou sistema de compostatge de les deixalles als contenidors soterrats.

Els treballs de remodelació van començar a mitjan novembre dividits en quatre fases. El termini inicial de tres mesos, segons va informar l'Ajuntament, es podia allargar un parell de setmanes més. El conjunt dels treballs tenien un pressupost de 517.880 euros que s'haurien encarit amb els imprevistos i van ser adjudicats a l'empresa Xavier Alsina. El projecte ha estat polèmic des dels seus inicis. Hi ha hagut crítiques per falta de consens; per les afectacions als negocis; o per la supressió d'elements com un mur al voltant de la platja que alguns sectors consideren que és el responsable que la sorra s'escampi pels carrers quan fa tramuntana. L'Ajuntament defensa la millora del sector i ja es prepara per abordar la segona fase fins al port d'en Perris.