Figueres manté que posarà més policies i diu que ha frenat les ocupacions il·legals

Ahir es va celebrar el Dia de la Guàrdia Urbana amb reconeixements al cos i també als que han ajudat a desallotjaments

02.07.2016 | 06:30
L´acte, on van participar diversos cossos de seguretat, es va celebrar al castell de Sant Ferran.

L'equip de govern de Figueres (CiU i PSC) van reiterar ahir el seu compromís en l'increment del nombre d'agents de la plantilla de la Guàrdia Urbana. Aquest any es convocarà el concurs per a vuit agents però la previsió és continuar-ho fent de forma progressiva fins al 2019. Així ho va assegurar l'alcaldessa, Marta Felip, en el marc del Dia de la Guàrdia Urbana on el regidor de Seguretat,?Pere Casellas, també va afirmar que la ciutat ha posat fre a la «impunitat» d'ocupacions que considera «delictives». En aquest sentit i entre les distincions atorgades ahir, es va lliurar una felicitació a un vigilant de seguretat que va participar en els operatius en dos dels desallotjaments més complexos: el del carrer Albera i el del Mandri, al barri de Sant Joan.
Tant Felip com Casellas van insistir que la realitat de Figueres és complexa i que una de les principals demandes i prioritats dels seus ciutadans és la seguretat. Tot i que van ressaltar la «professionalitat» del cos de policia local, Felip va admetre que calen més agents i que «encara que no sé si podrem respondre a lesvostres expectatives, aquest any tindrem una oferta pública amb vuit places per a diferents escalafons que serà la primera de les que han de venir».
Per la seva banda, Casellas va dir que la ciutat ha crescut en els darrers anys en «complexitat» derivada de la diversitat». «Ha estat un any de dificultats però les hem superat i sabut gestionar», va afegir. Un dels aspectes que va destacar l'edil va ser precisament el de les ocupacions il·legals de pisos. «M'atreviria a dir que ens havíem convertit en l'esquer perquè la gent vingués a ocupar pisos de determinats bancs», va afirmar. En aquest sentit, va assegurar que l'operatiu dissenyat pel bloc del Mandri va marcar un «punt d'inflexió» i que «la gent s'ha adonat que no hi ha impunitat i hem aconseguit que això ja no passi».
Entre les 25 distincions entregades, de fet, es va felicitar el vigilant que va intervenir en dues d'aquestes actuacions. Però no només això. També es van lliurar distincions al mèrit de l'exercici professional, a la constància al servei i a la seguretat ciutadana, entre d'altres. Un altre dels reconeixements destacats va ser el d'un agent les investigacions del qual van permetre localitzar el conductor del vehicle que es va donar a la fuga en un atropellament la nit de Sant Joan de l'any passat i va deixar un jove de 20 anys en estat greu.

Les actuacions, en xifres
D'altra banda, durant la jornada que es va celebrar al castell de Sant Ferran també es van fer públiques dades sobre les actuacions que va fer el cos durant l'any passat. En aquest sentit, destaquen, per exemple, l'obertura de 892 atestats i denúncies recollides en l'àmbit penal; 50 detencions per robatoris o faltes de furt;?96 delictes per conducció sense permís; la intervenció en 538 accidents de trànsit (405 dels quals van ser lleus) o les 74 actes aixecades per tinença i consum de drogues, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

La tortuga llaüt després de deixar-la a la platja de Can Comes
La tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

La tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

L'animal, després de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquè s'integri al cicle vital

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

La nova edició del 16 al 20 de febrer comptarà amb 82 artistes de 12 països

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Apareix sense closca la tortuga llaüt trobada als Aiguamolls

L'animal, després d'explorar-lo, havia estat retornat a la platja perquè s'integrés al cicle vital

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Enllaços recomanats: Premis cinema