L'equip de govern de Figueres (CiU i PSC) van reiterar ahir el seu compromís en l'increment del nombre d'agents de la plantilla de la Guàrdia Urbana. Aquest any es convocarà el concurs per a vuit agents però la previsió és continuar-ho fent de forma progressiva fins al 2019. Així ho va assegurar l'alcaldessa, Marta Felip, en el marc del Dia de la Guàrdia Urbana on el regidor de Seguretat,?Pere Casellas, també va afirmar que la ciutat ha posat fre a la «impunitat» d'ocupacions que considera «delictives». En aquest sentit i entre les distincions atorgades ahir, es va lliurar una felicitació a un vigilant de seguretat que va participar en els operatius en dos dels desallotjaments més complexos: el del carrer Albera i el del Mandri, al barri de Sant Joan.

Tant Felip com Casellas van insistir que la realitat de Figueres és complexa i que una de les principals demandes i prioritats dels seus ciutadans és la seguretat. Tot i que van ressaltar la «professionalitat» del cos de policia local, Felip va admetre que calen més agents i que «encara que no sé si podrem respondre a lesvostres expectatives, aquest any tindrem una oferta pública amb vuit places per a diferents escalafons que serà la primera de les que han de venir».

Per la seva banda, Casellas va dir que la ciutat ha crescut en els darrers anys en «complexitat» derivada de la diversitat». «Ha estat un any de dificultats però les hem superat i sabut gestionar», va afegir. Un dels aspectes que va destacar l'edil va ser precisament el de les ocupacions il·legals de pisos. «M'atreviria a dir que ens havíem convertit en l'esquer perquè la gent vingués a ocupar pisos de determinats bancs», va afirmar. En aquest sentit, va assegurar que l'operatiu dissenyat pel bloc del Mandri va marcar un «punt d'inflexió» i que «la gent s'ha adonat que no hi ha impunitat i hem aconseguit que això ja no passi».

Entre les 25 distincions entregades, de fet, es va felicitar el vigilant que va intervenir en dues d'aquestes actuacions. Però no només això. També es van lliurar distincions al mèrit de l'exercici professional, a la constància al servei i a la seguretat ciutadana, entre d'altres. Un altre dels reconeixements destacats va ser el d'un agent les investigacions del qual van permetre localitzar el conductor del vehicle que es va donar a la fuga en un atropellament la nit de Sant Joan de l'any passat i va deixar un jove de 20 anys en estat greu.

Les actuacions, en xifres

D'altra banda, durant la jornada que es va celebrar al castell de Sant Ferran també es van fer públiques dades sobre les actuacions que va fer el cos durant l'any passat. En aquest sentit, destaquen, per exemple, l'obertura de 892 atestats i denúncies recollides en l'àmbit penal; 50 detencions per robatoris o faltes de furt;?96 delictes per conducció sense permís; la intervenció en 538 accidents de trànsit (405 dels quals van ser lleus) o les 74 actes aixecades per tinença i consum de drogues, entre d'altres.