La CUP de Figueres demanarà al ple d'avui a través d'una moció auditories als comptes de Càritas i Comerç Figueres arran que Diari de Girona fés públics els pagaments irregulars presumptament realitzats per l'expresident d'ambdues entitats, Jordi Rotllan, a través de la fundació Maria Pagès vinculada a Càritas que el Jutjat d'Instrucció número 2 de Figueres està investigant.

La formació argumenta que l'entitat rep subvencions públiques de l'Ajuntament de Figueres i que cal auditar els comptes que reben partides pressupostàries municipals. El grup, a més, demanarà que el consistori es presenti com a acusació particular en la investigació judical que s'està realitzant.

Per la CUP, les administracions públiques «tenen el deure de vetllar per la transparència de les activitats finançades pel sector públic i perquè els recursos econòmics siguin utilitzats pel seu fi, respectament l'ordenament jurídic».

«A més, han de garantir que les entitats concessionàries justifiquin la destinació dels fons i de les quantitats atribuÏdes per a la comprovació i verificació del compliment de les condicions exigides en l'acord», afegeixen.