Figueres ha posat l'ull a la Xina i, segons sembla, el gegant asiàtic també se sent atret per la comarca altempordanesa. Així es desprèn de les visites i viatges que en els darrers mesos s'estan produint a una i altra banda i que aquest dilluns es va concretar en una nova trobada amb destí el LOGIS Empordà amb la intenció de portar-hi possibles inversors. La previsió és que la delegació del Govern del districte de Minhang de Xangai traslladi als seus empresaris les possibilitats de la zona i que properament es produeixi un altre viatge amb els interessats a invertir-hi. L'alcaldessa, Marta Felip, diu que aquesta podria ser l'oportunitat de completar el desplegament del centre logístic de Vilamalla.

La primera visita d'una delegació xinesa a la capital es va produir el passat mes de març. Aleshores, la trobada anava encapçalada pel fill del governador d'aquest districte de Xangai i un empresari del sector agroalimentari. Anaven acompanyats pel president de la Unió d'Associacions Xineses de Catalunya, Lam Chuen Ping. Llavors es va fer públic que aquesta empresa estava interessada a establir-se a la zona i que s'havia posat sobre la taula la possibilitat de fer-ho al LOGIS. La visita va portar després a la invitació de Felip per assistir al Fòrum Internacional d'alcaldes de ciutats turístiques Zhengzou i la posterior signatura d'un conveni de col·laboració amb Minhang.

Els contactes han continuat i s'han materialitzat aquesta setmana en una nova reunió en la que, en aquesta ocasió, també hi van intervenir el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, el regidor de Promoció, Manuel Toro, i el director de CIMALSA, Isidre Gavín.

Allà se'ls van explicar les possibilitats que ofereix la comarca però també se'ls va portar a les instal·lacions del centre logístic amb la intenció que veiessin in situ un espai que compta amb 73 hectàrees per a activitats logístiques i intemodals amb futura connexió ferroviària d'ample ibèric i europeu. Ara, els representants governamentals traslladaran totes aquestes impressions als empresaris de la zona i organitzaran un nou viatge amb alguns dels que estiguin interessats a invertir-hi. Per Felip es tracta d'una «oportunitat que no es pot deixar escapar» i que pot suposar una «repercussió econòmica i de llocs de treball directe per a Figueres i la comarca».