Un pres del centre petinenciari del Puig de les Basses s'ha escapat quan feia una sortida programada a Blanes.

Anava acompanyat d'una treballadora social i d'una psicòloga en els moments dels fets. L'home ha sortit del cotxe de la presó quan ja eren a Blanes i ha fugit.

Els Mossos d'Esquadra l'estan buscant per Blanes i els municipis de la rodalia.

El pres estava complint condemna per haver comès diversos robatoris, entre ells, alguns de violents. I en aquests moments li faltava poc per complir el tercer grau.

Quan els agents l'enxampin, s'enfronta a un nou pas davant del jutge que li provocarà afegir al seu historial almenys un delicte per trencament de condemna.

A més, com asseguren fonts de Justícia de la Generalitat, el pres perdrà la "confiança" i això provocarà que perdi els beneficis que fins ara tenia com ara aquest tipus de permisos com són les sortides programades.

Des del departament insisteixen que aquest tipus de fets passen poques vegades i que suposen un tan per cent molt baix. Asseguren que el trencament de condemna en sotides programades el mes de maig passat no va suposar cap fet i en canvi, l'abril va haver un 0,7% de casos.

Els fets han succeït aquest matí i hores d'ara hi ha totes les policies locals i Mossos d'Esquadra atents. El pres és un home de nacionalitat espanyola i multireincident.