L'Escala oferirà aquest estiu una trentena de propostes musicals en cinc festivals que s'ha decidit promoure conjuntament per potenciar-ne la difusió. Portalblau, Empúries.Concerts al Forum Romà, Gastromusical, Jazz al Port i el cicle Concerts Clàssics l'Escala Empúries són les propostes.

Pablo Milanés, Manel, Duquende i Chicuelo, Rafael Amargo, Chambao, Josep Tero o la BNC?GIN Jazz Band de Gorka Benítez són alguns dels concerts que es podran escoltar. L'Ajuntament remarca que és un cartell de luxe que situa l'Escala entre els municipis amb una de les millors ofertes musicals d'estiu de la Costa Brava.

Els concerts tenen lloc en alguns dels espais més singulars i emblemàtics com el jaciment d'Empuries on es faran concerts al Fòrum romà i l'Àgora grega d'Empúries. Altres espais són la Mar d'en Manassa, un escenari sobre les roques i amb el Mediterrani com a fons; i el port de la Clota que acull el Jazz al Port o l'església de Sant Martí d'Empúries el cicle de música clàssica.

El Gastromusical permet maridar la música amb altres propostes culturals. Impulsat pel xef del Molí de l'Escala, Jordi Jacas, obre les portes del restaurant per acollir sessions on xefs i artistes de renom ofereixen als espectadors una combinació de cuina i música d'autor.

L'Ajuntament de l'Escala posarà en marxa diverses accions per promocionar-los. Aquesta mateixa setmana es començarà a distribuir un fullet conjunt per publicitar la trentena d'activitats. Els cinc festivals també es promocionaran mitjançant el nou portal turístic. Entre altres accions, el portal permetrà enviar un correu amb la programació cultural dels dies en què s'hagin fet reserves d'allotjament a través d'aquest web.