Un pres del centre penitenciari del Puig de les Basses es va escapar ahir quan feia una sortida programada per visitar la família a Blanes. L'home, intern des del 2003 per múltiples robatoris, alguns violents, anava acompanyat d'una treballadora social i una psicòloga. Era la primera sortida i un pas previ a la sortida definitiva de presó. Ara sumarà un nou delicte a l'historial, el de trencament de condemna.

El reclús havia estat traslladat durant el matí de Figueres a Blanes per la visita a la família en la sortida preparatòria per la posada en llibertat que havia de ser d'aquí poc temps. En el moment dels fets, anava en un cotxe de presons acompanyat d'una treballadora social i una psicòloga. Una vegada a Blanes, ha baixat del vehicle i ha fugit. Segons fonts del Departament de Justícia, en cap moment ha agredit les funcionàries.

L'home té nacionalitat espanyola anava acompanyat del personal de rehabilitació perquè se l'estava preparant justament per sortir de la presó. Però els fets faran que ara se li allargui l'estada. A més, com asseguren fonts de Justícia de la Generalitat, el pres perdrà la «confiança» i això provocarà que perdi els beneficis que fins ara tenia com ara aquest tipus de permisos com són les sortides programades.

Des del Departament insisteixen que aquest tipus de fets passen poques vegades i que suposen un tan per cent molt baix. Asseguren que el trencament de condemna en sortides programades el mes de maig passat no va suposar cap fet i en canvi, l'abril va haver un 0,7% de casos. Tot i això admeten que malgrat no ser habituals «no és ni la primera ni l'última vegada» que es troben amb aquesta situació. Insisteixen a recordar que no té delictes de sang.

Després de fugar-se es va donar avís als Mossos d'Esquadra i a totes les policies locals que el van està buscant per Blanes i les rodalies. Ahir en tancar aquesta d'edició s'estava pendent que pogués ser detingut per tornar-lo a traslladar al centre penitenciari de Figueres.