Hisenda reclama 8.500 € a Bàscara per un deute personal de l'exalcalde, Lluís Lloret

Quan era el batlle va arribar una ordre de retenir-li part del sou i com que l'Ajuntament no ho va fer ara li fan pagar

10.07.2016 | 08:20
Lloret, a la xerrada de divendres per negar la mala situació econòmica.
Lloret, a la xerrada de divendres per negar la mala situació econòmica.

L'Àgència Tributària reclama 8.500 euros a l'Ajuntament de Bàscara per un deute personal de l'exalcalde Lluís Lloret (CiU). Segons l'acalde actual, Narcís Saurina, el 2012, quan era batlle, hauria arribat a l'Ajuntament una ordre d'Hisenda per retenir-li part del sou per un deute pesonal. Només es va fer una part i ara es demana que la resta ho assumeixi l'Ajuntament. L'equip de govern ho ha recorregut. Lluís Lloret diu que no té cap deute pendent de liquidar.

Fa quatre anys Hisenda va demanar que s'embarguessin 13.500 euros del sou de l'alcalde. Només se'n van acabar retenint 5.000. Com que actualment ja no és batlle, l'Agència Tributària ha decidit que sigui l'Ajuntament qui assumeixi el que no es va pagar, diu l'alcalde.
La reclamació va arribar fa uns mesos i la va mostrar Narcís Saurina divendres al vespre a la xerrada organitzada per Lloret per desmentir l'informe econòmic financer dels anys en què ell governava i que el responsabilitzen d'un endeutament que s'enfilarà el 2017 al 474%. En un moment d'intercanvi de retrets entre Saurina i Lloret, el primer va mostrar el document.

L'alcalde, davant la cara de sorpresa de Lloret, va voler mostrar una nova prova de la manera de gestionar del convergent. "Quan jo entro a l'alcaldia, ens arriba una carta i ens demanen que l'Ajuntament assumeixi aquest deute", va dir. Va aclarir que la situació vindria donada perquè "Hisenda va demanar que se t'embargués una part del sou i algú va decidir que no es feia". I ara "ens demanen els diners a nosaltres perquè com que no hem complert l'embargament ara som responsables subsidiaris".

Lloret va retreure-li que "estàs entrant en un terreny una mica sospistós" i va assegurar que "els meus temes amb Hisenda estan totalment liquidats i solventats". La situació amb Hisenda és una de les darreres sorpreses de l'actual govern, que assegura haver-se trobat muntanyes de factures al calaix, expedients i tràmits sense part de la documentació. Mentre Lloret defensa que va deixar l'Ajuntament amb superàvit, ERC xifra el deute en més de tres milions.

L'exalcalde va qualificar de "farsa" i de "campanya d'intoxicació" les informacions però tampoc va negar molts dels deutes. Per a Lloret, no era necessari introduir-los al pressupost o les liquidacions. És el cas de l'obra de la Resclosa, pendent de pagar, o les factures a diversos proveïdors a qui era normal pagar d'un any per l'altre o que no figuressin als comptes en tancar l'any, va dir. Mentre per a l'actual equip de govern la gestió del seu predecessor ha deixat l'Ajuntament amb un endeutament difícil d'assumir, per a Lloret, amb la inversió "hem construït el futur pels propers anys".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Figueres canviarà de sentit el Monturiol per obres a la vorera

Les obres de millora començaran dilluns i està previst que durin unes quatre setmanes

Comença l´obra de contenidors soterrats a Ses Herbes

Comença l´obra de contenidors soterrats a Ses Herbes

L'Ajuntament de Cadaqués ha començat les obres per instal·lar contenidors...

Espais d´art, de Dj´s i audiovisuals al CAR

El centre per a joves de Roses, el CAR, ha incorporat un espai d'art, un d'audiovisuals -amb un...

Enllaços recomanats: Premis cinema