L'Ajuntament de Figueres ha començat avui les obres per adequar un circuit peatonal des de la carretera de Llançà fins a la Casa Empordà. El cost del projecte és de 272.219 euros i pretén dinamitzar l'entorn de l'espai on s'ha traslladat l'oficina de turisme. Amb la subvenció concedida de 400.000 euros de la Generalitat també s'espera acabar la conversió de l'antic Escorxador en la Casa Empordà.

Es reurbanitzaran les voreres des de la plaça Elíptica; i es renovaran les de la plaça Tarradellas entre els carrers Vilaberran i plaça Elíptica. Entre el carrer Pella i Forgas i el carrer Calçada dels Monjos s'unificaran per crear una plataforma única d'accés. També es millorarà l'accés a l'escola Josep Pallach.

El projecte contempla renovar el mobiliari urbà, la senyalització i les infraestructures obsoletes del sistema de recollida d'aigües de la plaça i millores a la vegetació. En conjunt milloraran la imatge de l'espai i convidaran a seguir l'itinerari peatonal.

L'Ajuntament remarca que les obres, juntament amb el futur projecte de reurbanització del carrer dels Fossos, Calçada dels Monjos, Pi i Maragall i Sant Miquel dels Sants, i millora de la cruïlla de la Calçada dels Monjos amb el carrer Sant Joan Baptista i la cruïlla amb el carrer del Mar, permetran renovar i dinamitzar l'entorn de la nova oficia de turisme a la Casa Empordà.

El cost de l'obra es finançarà amb una subvenció de 400.000 euros concedida pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat per al desenvolupament del foment territorial del turisme dins el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.