El regidor i exalcalde de Bàscara, Lluís Lloret, ha anunciat que interposarà una querella contra l'alcalde actual, Narcís Saurina, per exposar públicament en una reunió amb veïns que l'Ajuntament havia de pagar a Hisenda 8.500 euros d'un deute personal pagar a Hisenda 8.500 euros d'un deute personalde Lluís Lloret del 2012. És cert que l'Agència Tributària els reclamava subsidiàriament perquè no s'havia complert un ordre d'embargament de part del sou quan Lloret era alcalde i l'Ajuntament ho va recórrer. Però Lloret es queixa que divendres, quan se'n va informar, ja estava resolt. Saurina ha admès que fa un mes se'ls va comunicar que havia pagat però que no n'ha tingut coneixement fins a aquesta setmana.

«Jo estic al dia i l'alcalde va utilitzar aquesta informació, fora de temps, i és fals», diu Lloret que, tal com va publicar Diari de Girona, durant la xerrada ja va manifestar que en aquest moment tenia els deutes liquidats. No va donar més detalls però dilluns es va adreçar a l'Agència Tributària per conèixer la situació. Allà li haurien informat, segons ha explicat, que donaven per tancat aquest expedient. I va adreçar-se a l'Ajuntament per aportar la documentació que ho certificava.

L'alcalde, Narcís Saurina, ha admès que des d'Hisenda, de qui esperaven resposta del recurs, els hauria comunicat fa un mes però que els documents estaven entre altres per revisar en una propera reunió. Per Lloret, «si pensava donar aquesta informació s'hauria d'haver informat abans» i en canvi, continua «intoxicant» d'una manera «barroera donant informació falsa». Per això assegura que està treballant amb el seu advocat per interposar una querella per «calúmnies i falsetats fetes aquest dia (el de la reunió), per danys i perjudicis».

Lluís Lloret va oferir divendres una xerrada als veïns per fer balanç del darrer any de govern i negar les informacions sobre la situació economicofinancera aportada per un estudi encarregat pel govern del 2004 al 2014 en què Lloret estava al capdavant de l'alcaldia. Durant la trobada va acusar l'alcalde de donar informació falsa dels comptes i de tenir un complot amb el promotor del polígon industrial. El regidor convergent centra les crítiques en l'alcalde de qui demana la dimissió.

En un dels moments de retrets entre els dos, Saurina va mostrar un document, un requeriment de l'Agència Tributària que els va fer responsables subsidiàriament de deutes de Lloret perquè va incomplir un embargament del seu sou. Tal com va explicar Saurina, i consta a la documentació, el 2012 es va ordenar l'embargament de part del sou, només es va fer en part i l'abril de 2015 se li reclama pagar 8.488 euros. Com que no es va ingressar, ara se li feia pagar a l'Ajuntament. Fins fa poc mes d'un més era així. Però del que no es va informar és que l'Agència Tributària hauria notificat que l'expedient es tancava perquè ja s'havia pagat. Segons Lloret, no es va explicar perquè es va utilitzar la informació de forma interessada, i segons?Narcís Saurina perquè en aquell moment no en tenia coneixement.