Dos detinguts per tràfic de drogues en dos controls de la Guàrdia Civil a la Jonquera.

En el primer cas van detenir un passatger d'un bus que anava cap a Alemanya i que transportava 27,5 quilos de marihuana i 11,7 d'haixix. I en el segon, el conductor d'un cotxe que es dirigia a França amb 24,3 quilos de marihuana.

La primera actuació es remunta a la nit del 2 juliol, els agents de la Guàrdia Civil van aturar un autobús de línia regular que tenia com a destinació Alemanya. Durant l'escocoll de la càrrega que transportava, els policies van descobrir una maleta que va aixecar les sospites dels agents. Després d'identificar al seu propietari, van obrir la maleta i a dins van descobrir que hi havia fins a 3,2 quilos de marihuana i 11,7 quilos d'haixix. Davant de les evidències, van detenir a M.K.P, un ciutadà alemany de 56 anys per ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Components de la mateixa unitat de la Guàrdia Civil, durant la nit del dia 13 després van aturar un vehicle amb matrícula francesa que es dirigia cap al seu país. Van identificar el conductor i l'únic ocupant i en escorcollar el seu maleter, van descobrir que a sobre els seients del darrere hi havia de 24,3 quilos de marihuana. Per tot això van procedir a la detenció del ciutadà francès, M.R.A, de 29 anys. També va quedar arrestat per un presumpte delicte contra la salut pública.

En tots dos casos, els policies van instruir diligències que juntament amb els detinguts i les substàncies estupefaents confiscades van ser posades a disposició del Jutjat de Guàrdia dels de Figueres