L'AP-/ i l'N-II han estat reobertes poc després de les 18 hores després d'estar tallades durant més de 3 hores per un incendi forestal declarat al migdia a la localitat francesa de Morellàs i les Illes que ha provocat el tancament de les dues principals vies de connexió amb Espanya, l'AP-7 i la N-II, a la frontera de la Jonquera, informen el Servei Català de Trànsit (SCT) i els Bombers.

El prefecte dels Pirineus Orientals, Philipp Vignes, ha manifestat que s'investiguen en aquests moments les causes del foc i ha fet una crida a la prudència a la població perquè eviti situacions de risc per incendi en aquesta època de l'any quan bufa el vent, com passa avui.

El foc declarat avui a França ha afectat una superfície forestal de vint-i-cinc hectàrees entre Maureillas-les-Illes i Le Boulou, de les quals quinze han cremat completament.

Els vehicles que volen creuar el pas fronterer han hagut de fer-ho per la N-260 a través de la localitat gironina de Portbou, mentre que els camions són desviats a aparcaments, a l'espera de l'evolució del foc.

Els Bombers de la Generalitat han enviat a la zona pròxima a l'incendi 6 dotacions per si es necessita de la seva intervenció, després d'haver rebut l'avís del foc cap a les 14:00 hores i han estat desactivades després d'estabilitzar-se el foc.

El servei d'autopistes francès ha informat que, mentre en territori espanyol el tall de trànsit a les vies afectades era només en direcció nord, a l'altre costat de la frontera ha estat en tots dos sentits de la marxa i recomana als conductors que abandonin l'A- 9 a la sortida Perpinyà Nord.

La Prefectura de Pirineus Orientals ha informat que el foc entre Maureillas-Illes i el Voló, tot i que els bombers han envoltat les flames i esperen controlar-les sobre les 17:00 hores si es mantenen les actuals condicions meteorològiques.

La superfície afectada per aquest incendi forestal a França ha estat de vint hectàrees, de les quals quinze han cremat completament.

Els bombers desplaçats al lloc són 130 que treballen amb el suport aeri d'un helicòpter Dragon 66 i de dos vehicles pesats per terra.

Per als conductors que s'han vist sorpresos en els quatre quilòmetres d'autopista tancats completament al trànsit en sòl francès s'ha organitzat un dispositiu perquè poguessin donar la volta.

Protecció Civil ha posat en alerta el Pla Infocat per l'elevat risc d'incendi previst per demà davant l'onada de calor que s'espera aquests pròxims dies.

Tota aquesta situació es produeix tres dies després de l'atemptat terrorista de Niça, que va provocar una intensificació dels controls que la policia de França ha establert des de fa mesos en el pas fronterer de la Jonquera, especialment arran del tiroteig que es va produir la sala Bataclan de París.

Les cues han estat habituals des de divendres passat per aquest pas entre països pel qual transiten diàriament uns 10.000 camions.

L'incendi d'avui complica encara més el trànsit en aquest punt, tot i que les previsions dels bombers apunten que el foc està pròxim a ser controlat i al fet que la situació de normalitat podria recuperar properament.