Els treballadors d'Ecoserveis han convocat una vaga dels serveis de jardineria, enllumenat i recollida d'escombraries a partir de l'1 d'agost. Es va acordar amb el 98% dels vots en una assamblea perquè no s'ha arribat a cap acord en el conveni col.lectiu. Els 115 treballadors demanen mantenir-lo i que no es divideixi el personal davant l'amenaça que l'Ajuntament traspassi jardineria i enllumenat a Fisersa.

L'arrel del problema es dóna perquè a l'octubre acaba la concessió del contracte amb l'empresa mixta -capital públc i privat- Ecoserveis i l'Ajuntament podria passar el personal de jardineria i enllumenat a l'altra empresa de serveis municipals Fisersa i privatitzar les escombraries. El personal es nega que se separi la plantilla perquè consideren que suposaria una rebaixa salarial.

S'ha convocat vaga indefinida de tots els serveis i dimecres de la setmana vinent està prevista una mesa de negociació. Demanen mantenir uns anys més l'actual conveni. El president del comitè del sindicat CO.BAS, Ricardo López, a més, adverteix que «no permetrem que ens divideixin».

Figueres té dues empreses de serveis municipals. Fisersa és 100% municipal ractament i ofereix el servei de subministrament d'aigua potable, del servei de clavegueram, del tractament d'aigües residuals, del transport urbà, de la gestió de les zones blaves d'aparcament i del servei de grua municipal. Ecoserveis, per la seva banda, és de capital mixt i s'encarreguen de recollida d'escombraries, enllumenat i jardins.

https://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2015/12/24/empleats-decoserveis-no-descarten-vagues/759626.html