Iaeden-Salvem l'Empordà ha posat a l'abast de tothom un mapa interactiu on s'agrupen totes les ampliacions o noves granges de porcs que estan en tramitació a l'Alt Empordà. Són 35, 34 de les quals se situen en pobles situats en zona vulnerable per contaminació de nitrats que procedeixen de fonts agràries i de gestió de les dejeccions ramaderes. L'entitat fa una crida a alertar si es coneixen nous projectes i a difondre el mapa.

La plataforma ha recollit la informació sobre projectes per a noves granges o amliacions de les existents que s'estan tramitant a la comarca. La informació prové de seguiment de les publicacions en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) o directament de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) que informa l'entitat del procés de les consultes prèvies a les tramitacions d'avaluació ambiental dels projectes.

En el mapa consten, de moment, els 35 projectes que marquen amb punts vermells, però no descarten que n'hi hagi d'altres o que algun d'aquests projectes pot haver estat o bé aprovat o bé desestimat. El mapa és detallat. Indica la ubicació concreta i el nombre de caps de bestiar del projecte. En el cas de les ampliacions de les existents, s'indica el nombre de caps de bestiar actual i projectat. En el mapa es veu també que la gran majoria de projecte s'ubica en els 34 municipis en zona vulnerable. A banda de les que estan en tramitació, Salvem indica els resultats positius que fins ara han obtingut amb la campanya aturant alguns projectes: als Masos de Calabuig (Bàscara), desestimat per l'Ajuntament després de rebre al·legacions.