L'Audiència de Girona ha deixat en llibertat provisional sota fiança de 2.000 euros el patriarca que va agredir una menor i li va tallar la cara el mes passat a Figueres. L'home, que era un dels integrants del recent constituït Consell de Savis del barri (una figura creada per fer de mediadora en cas de conflictes), no podrà viure a Figueres ni acostar-se a menys de 200 metres de la víctima.

Els fets van passar el 23 de juny quan l'home va intervenir en una baralla que protagonitzaven un grup de noies, entre les quals hi havia aquesta menor que va acabar amb una ferida a la cara.

Segons la resolució, l'home va donar-li diversos cops amb el seu bastó de fusta i posteriorment, amb una navalla, li va fer dos talls a la cara.

A conseqüència de la ferida, la noia va necessitar punts de sutura, ja que les ferides feien 3 cm i 5 cm. L'endemà dels fets, es va presentar voluntàriament als Mossos d'Esquadra quan va saber que el buscaven i, des de llavors, ha estat empresonat. Ha pogut sortir en llibertat en pagar la fiança.

L'agressió ha estat el darrer aldarull en el qual ha calgut intervenció policial al barri de Sant Joan pendent d'una intervenció integral per acabar amb l'estat de degradació i els problemes per delinqüència. En aquest cas va ser una baralla entre dones d'ètnia gitana. Es va produir al carrer doctor Fleming pels volts de dos quarts de dotze de la nit. Es barallaven quatre noies d'ètnia gitana i la que va resultar ferida va ser una jove de setze anys.