21 de juliol de 2016
21.07.2016

«El mosquit tigre et busca», a Castelló

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya de sensibilització adreçada a empreses i comerços

21.07.2016 | 14:46

Castelló d'Empúries ha posat en marxa una campanya de sensibilització adreçada a empreses i comerços per tal que es prenguin mesures per evitar la presència del mosquit tigre. Amb el lema «El mosquit tigre et busca, no deixis que l'aigua s'embassi!» es dóna informació sobre l'insecte, sobre com evitar-ne la proliferació i sobre l'ordenança municipal.

S'ha editat cartelleria i fullets on es fa especial incís a evitar deixar objectes en els quals es pugui acumular l'aigua, lloc on aquests insectes dipositen les seves postes.

La campanya es farà també extensiva mitjançant visites personalitzades a aquelles activitats més susceptibles de crear condicions favorables a la cria del mosquit tigre, tals com tallers mecànics -on poden haver pneumàtics que caldria retirar-, nàutiques i instal·lacions d'hivernatge d'embarcacions o instal·lacions agrícoles i ramaderes, llocs on és fàcil que se concentrin tota mena d'estris i elements on l'aigua quedi retinguda.

A banda d'això, l'Ajuntament va aprovar recentment una ordenança que consideren que ha de ser una eina fonamental per regular les bones pràctiques en relació amb l'expansió de l'insecte. Es preveuen sancions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema