Figueres demana calma i negociació per evitar la vaga d'escombraries

La majoria de la plantilla va votar que sí a la convocatòria, però una part representada per UGT i CSIF, segons els sindicats, s'hi oposen

25.07.2016 | 07:11
Treballadors d´Ecoserveis fent un servei.
Treballadors d´Ecoserveis fent un servei.

Figueres demana «prudència» i continuar negociant el conveni dels treballadors de l'empresa de capital publicoprivat, Ecoserveis, per evitar la vaga de jardins, enllumenat i recollida d'escombraries a partir de l'1 d'agost. Dos dels sindicats, UGT i CSIF, que representen una part, s'ha desmarcat de la convocatòria. L'Ajuntament els insta tots a negociar. Per la seva banda, els majoritaris CO.BAS i CCOO, recorden que es va votar amb el 98% dels assistents a l'assemblea de treballadors.

En dos comunicats diferents, CSIF i UGT i l'Ajuntament argumenten el mateix per desacreditar la convocatòria de vaga. Els sindicats diuen que «s'està utilitzant la plantilla per als seus propis interessos, i que tenen com a únic objectiu mantenir la majoria sindical a l'empresa», mentre l'alcaldessa, Marta Felip, lamenta que es convoqui «per interessos estrictament personals i de quotes de poder i representació sindical». Segons COBAS i CCOO ells representen a lamajoria dels treballadors, la plantilla de personal especialitzat i no qualificats, els que estan al carrer, i la resta són principalment d'altres tasques relatives a administració.

Els sindicats tenen visions diferents del conflicte. L'Ajuntament pretén traspassar enllumenat i jardineria a l'altra empresa de serveis, Fisersa, 100% municipal però assegura que garantirà els sous i el lloc de treball. Mentre CSIF i UGTconsideren que això els dota d'una estabilitat laboral superior a l'actual, la resta de sindicats creuen que les promeses no garanteixen que es mantinguin aquestes condicions i per això demanen mantenir el conveni uns anys més. CSIF i UGT denuncien interessos sindicals de COBAS i CCOO i aquests acusen CSIF i UGT de defensar els interessos municipals.

L'alcaldessa diu que són conscients que «Figueres no es pot permetre una vaga de recollida indefinida d'escombraries i neteja». Creu que s'ha de pensar en tota la plantilla i la ciutat. L'alcadessa ofereix diàleg a tots els sindicats perquè assegura que el seu compromís és de conservar tots els llocs de treball amb les mateixes condicions salarials establertes en el conveni vigent, negociat i signat per tots els sindicats.

La vaga està convocada per a l'1 d'agost i la setmana vinent està prevista la taula de conciliació amb la intermediació dels Serveis Territorials de Treball de la Generalitat.

Figueres té dues empreses de serveis municipals: Fisersa i Ecoserveis. Fisersa és 100% municipal i ofereix el subministrament d'aigua potable, el servei de clavegueram, el tractament d'aigües residuals, el transport urbà, la gestió de les zones blaves d'aparcament i el servei de grua municipal. Figueres Ecoserveis, per la seva banda, és de capital mixt i s'encarreguen de recollida d'escombraries, enllumenat i jardins. Escombraries es vol treure a concurs de nou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Un home de 64 anys mor en caure per un penya-segat a Cadaqués
Un home de 64 anys mor en caure per un penya-segat a Cadaqués

Un home de 64 anys mor en caure per un penya-segat a Cadaqués

La victima va ser traslladada en estat crític al Trueta, on no van poder fer res per salvar-li la...

A l´Empordà ja s´elaboren vins ´excepcionals´

A l´Empordà ja s´elaboren vins ´excepcionals´

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Les obres de la rotonda de plaça del Sol de Figueres implicaran talls a carrers i restriccions

Les obres de la rotonda de plaça del Sol de Figueres implicaran talls a carrers i restriccions

Els treballs, que s'iniciaran dimecres vinent, tenen un termini d'execució de set mesos i s'han...

Una veïna entrega 224.000 signatures al Congrés contra el malbaratament de menjar

La impulsora de la iniciativa ha aconseguit que al col·legi del seu fill es deixin de llençar a...

La UGT acusa Figueres de reunir-se amb altres sindicats sense informar

El sindicat diu que l'Ajuntament i CO.BAS negocien al marge de la plantilla i el comitè

Dos homes atraquen una entitat bancària de Bàscara a punta de pistola

Dos homes atraquen una entitat bancària de Bàscara a punta de pistola

Els lladres van tancar clients i empleats en un despatx mentre obligaven una treballadora a obrir...

Enllaços recomanats: Premis cinema