Finalitzen les obres de rehabilitació de l'antiga rectoria d'El Far d'Empordà

Els treballs han permès crear una nova plaça pública i posar en ús una sala polivalent

22.07.2016 | 14:41
Finalitzen les obres de rehabilitació de l'antiga rectoria d'El Far d'Empordà

L´Institut Català del Sòl (Incasòl) ha finalitzat les obres de rehabilitació de la rectoria del Far d´Empordà (Alt Empordà). Els treballs han tingut un cost de 314.136,51 euros sense IVA i els han dut a terme l´empresa Vallvia Projectes i Obres SL. Han estat finançats pel consistori del Far d´Empordà, a través del pla únic d´obres i serveis (PUOSC) i l´Incasòl. L´actuació forma part del programa ´Reviure les Velles Ciutats´ que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat, l´ajuntament i l´Incasòl. L´actuació ha permès construir un nou edifici per sota del nivell del carrer, adossat a l´antiga muralla del castell, que funcionarà com a sala polivalent. A més, es va tirar a terra tot el que quedava de l´antiga rectoria, pel mal estat en què es trobava l´edifici, i s´ha creat una nova plaça pública - a la part més elevada - que ofereix unes bones vistes de tota la plana de l´Empordà.

La rehabilitació de la rectoria ha estat finançada per l´Ajuntament del Far d´Empordà, el PUOSC i l´Incasòl; mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest darrer organisme i l´Agència de l´Habitatge de Catalunya. Abans de construir la nova sala polivalent, els treballadors van haver d´enderrocar totalment el que quedava de l´antiga rectoria perquè es trobava en mal estat i no es podia restaurar.

Paral·lelament, també s´ha urbanitzat un nou espai públic a la part més elevada, deixant a la vista la façana que dóna accés a la sala polivalent i oferint un mirador des d´on es pot veure la plana de l´Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema