El cuiner Ferran Adrià espera arrencar l'activitat del nou Bulli Foundation a finals del 2017 o principi del 2018. Així ho anunciava ahir en declaracions a RAC1 en què també avançava que la setmana vinent presentarà un projecte complementari que compta amb el consens del territori. Tot i això, ha recordat que «és impossible acontentar a tothom». Fent referència a les mostres de rebuig que havia rebut el seu projecte inicial per fer un espai d'innovació gastronòmica en ple Parc Natural del Cap de Creus, a la cala Montjoi.

Adrià va sorprendre ahir amb un tuit, «preparant el nou Bulli» amb una imatge on se'l podia veure acompanyat d'altres persones en una de les sales del futur Bulli Foundation.

El Bulli Foundation començarà a funcionar a finals del 2017 o a inicis del 2018 a cala Montjoi de Roses, explicava ahir, com a laboratori de recerca sobre la innovació a la cuina però també a altres disciplines com el disseny o la publicitat. «Serà com el medialab del MIT barrejat amb elBulli Taller», exemplificava en una entrevista a Rac1. Es farà molt recerca i es difondrà a través d'internet. Està previst que en el nou equip hi hagi una cinquantena de persones. treballant. També hi haurà exposicions.

Visites restringides

L'espai està previst que es pugui visitar d'una forma regulada. Ferran Adrià ho va comparar amb la «casa de Dalí a Portlligat». El xef detallava que comptaran amb 10.000 metres quadrats totals, una gran part exterior, en ple Parc Natural del Cap de Creus. Precisament perquè és un lloc sensible i privilegiat, ha subratllat que restringiran les visites perquè no hi hagi una afluència massiva. La setmana que ve està previst que es presenti el projecte complementari que s'ha consensuat amb el territori, tot i admetre que és difícil acontentar a tothom.

Ferran Adrià va posar en marxa el projecte del Bulli a principi del 2015. Es tracta de l'ampliació autoritzada que representa un 20% més del que hi havia fins ara i que és el que permet la llei del Parc Natural de Cap de Creus. Quedava aparcat, de moment, la proposta posterior que requeria d'un canvi a la llei. Des de llavors les obres han anavat avançant però no al ritme que es va preveure inicialment que plantejaven que estiguessin acabades en un any i mig.

El març passat, a més, entitats ecologistes i també inspectors del parc natural van advertir que s'estaven portant a terme treballs que no s'ajustaven al projecte inicial. L'Ajuntament de Roses va acabar paralitzant els treballs. Dos mesos després Ferran Adrià davant informacions que apuntaven que s'havia descartat una segona fase, ho negava. El projecte presentat, que requeria un canvi a la llei per part del Govern, suposava una ampliació de l'edificació de fins als 4.383 metres quadrats.