Els Mossos han intervingut aquesta setmana al mercat setmanal de Sant Pere Pescador on han confiscat 644 peces de roba falsificada i s'han denunciat dues persones. A Roses, per la seva banda, continua la presència de més d' un centenar de manters al passeig també amb productes falsificats. S'espera que s'incrementi a principi d'agost.

Diverses marques comercials havien presentat queixes per la presència de productes falsificats diversos al mercat setmanal que té lloc a Sant Pere. En conèixer això els Mossos d'Esquadra van portar a terme un dispositiu especial per prevenir possibles delictes contra la propietat industrial. L'actuació va tenir lloc el 20 de juliol a l'accés al mercat. Segons ha informat els Mossos, a primera hora del matí, amb l'ajuda de dos pèrits de marques, els agents van portar a terme controls a les furgonetes que accedien al mercat per vendre els productes. Durant els escorcolls van detectar que dos d'ells portaven material possiblement falsificat.

Es va escorcollar a fons i es va acabar denunciant penalment les dues persones. Transportaven a les furgonetes un total de 644 peces de roba falsificades que es va comissar. Entre aquestes hi havia 209 polos, 211 samarretes, 3 camises, 143 banyadors, 10 pantalons i 68 calçotets.Els denunciats hauran de comparèixer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, quan siguin requerits.

«Top manta», a Roses

L'actuació contra la venda de productes falsificats és una de les eines que té la policia autonòmica per pressionar altres tipus de venda al carrer, en aquest cas la il.legal que porten a terme els top manta. Des del'Associació de Veïns de Santa Margarida han informat que els manters, tal com va publicar Diari de Girona, a principi de mes continuen ocupant part del passeig marítim. Es manté una xifra similar a la de les darreres setmanes perquè, segons ha explicat al president, Ricardo Moraes, la temporada encara està fluixa. S'espera que pugui haver-hi un notable increment el mes vinent. A?Roses, justament Moraes remarcava la qualitat de les imitacions.