La quarta edició dels Tastets Surrealistes, organitzats conjuntament per Comerç Figueres i l'Ajuntament, ha superat les expectatives servint més de 6.100 menús, una dada que suposa un increment de més de 30% respecte de l'any passat. La campanya, iniciada el mes de juny i finalitzada el passat 9 de juliol, va comptar amb la col·laboració de 24 establiments i múltiples activitats paral·leles que, segons els organitzadors, han ajudat a consolidar el certamen.

El regidor de Fires, Jordi Masquef, destaca que l'esdeveniment ja s'ha convertit en un acte gastronòmic de primer nivell on els xefs elaboren menús d'inspiració daliniana. «No és una simple ruta de tapes convencional», insisteix l'edil. En aquest sentit, el president de Comerç, Lluís de Anguera, també destaca la rellevància de la celebració. I és que, a banda dels tastets, l'entitat ha organitzat un any més el Concurs d'Aparadors Surrealistes, dotat amb 800 euros en premis per als diferents guanyadors. El restaurant Antaviana s'ha endut un xec de 300 euros, l'Alegrí Regals un de 150 i Umamma, el tercer de 100 euros.

Pel que fa al premi passaport, de 250 euros, que s'obtenia presentant la butlleta de consum de Tastets a quatre dels establiments participants, la guanyadora ha estat Montserrat Ginesta Pujades.