L'equip del programa europeu «Cada llauna compta» ha passat pel Port de la Selva on diumenge va cloure unes jornades d'activitats per fomentar el reciclatge. Es va recollir fins a 700 llaunes. A més, al Port es va acabar la carrera X-Pyr, una competició en parapent de 477 quilòmetres, des d'Hondarribia fins al Port a la qual han donat suport.

La platja del Port va acollir les activitats organitzades i els punts d'informació de l'equip del programa que fa ruta per diferents localitats per tal de conscienciar de la importància que té seguir reciclant quan ens trobem fora de cas. Això és el que van aprofitar per explicar als banyistes que gaudien de la platja del Port.

Els més petits van ser un dels protagonistes. Les activitats van començar amb una gimcana olímpica. Una cinquantena de nens amb els seus pares, tot i el mal temps, van participar de les diferents proves. Una d'aquestes, per exemple, consistia a aconseguir que les llaunes acabessin en un contenidor de «Cada llauna conta». També es va muntar un photocall olímpic. Una de les activitats més destacades va ser l'arribada de la X-Pyr a la qual aquest any el programa de reciclatge ha volgut donar suport. La competició va començar el 17 i va acabar diumenge, des del Cantàbric al Mediterrani en parapent. Les històries de superació i esportivitat dels participants s'han anat narrant en els darrers dies des dels diferents canals del programa de reciclatge per tal de premiar la cara humana de la carrera.

Es va entregar el primer premi «Cada Llauna compta» de la X-PYr a l'equip integrat per Alokjumar Mihani i Iñigo Gaviria que, malgrat no podien acabar la carrera no van abandonar i van continuar lluitant fins al darrer moment.