Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres que es dedicaven a robar en xalets i apartaments d'Empuriabrava utilitzant el conegut com mètode del bombí, que consisteix a forçar els panys de les portes fent saltar el bombí amb l'ajuda d'un bec de lloro o una clau anglesa. Els dos detinguts, que van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge, van cometre fins a tres robatoris en una urbanització (en dos dels casos, al mateix habitatge) d'on se n'emportaven televisors i petits electrodomèstics. Es tracta de dos homes de 37 i 40 anys, de procedència marroquina i veïns de Castelló d'Empúries. Un d'ells tenia coneixements de fusteria que els eren d'utilitat per cometre els robatoris

El 20 de juny passat els Mossos van rebre la denúncia dels propietaris d'una segona residència d'Empuriabrava a qui havien robat. Els lladres van forçar la porta de l'entrada amb aquest mètode i es van endur un televisor valorat en més de 500 euros. Pocs dies després, l'u de juliol, a la comissaria de Roses van rebre la segona denúncia. En aquest cas, els amos d'un apartament van alertar que uns lladres -utilitzant el mateix sistema- es van emportar el microones i un petit forn.

Cinc dies més tard va arribar la tercera denúncia. Els lladres havien tornat a l'apartament i, de nou, n'havien forçat el pany de la porta. En aquest cas, però, no es van endur res de l'interior del pis. Després de rebre les denúncies, els mossos van muntar un dispositiu de vigilància a la urbanització. Gràcies als seguiments i a les proves, aquest 19 de juliol passat van aconseguir detenir un dels lladres. I l'endemà, a l'altre.