L'auditori dels Caputxins de Figueres acollirà els propers 29 i 30 de setembre el segon Congrés de Drets Humans, que organitza el Consell de l'Advocacia Catalana i que enguanya se centrarà en el tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual. La situació geoestratègica de la comarca afegida al fet que a La Jonquera s'hi concentri un elevat nombre de bordells -entre els quals n'hi ha un dels més grans d'Europa- han estat determinants a l'hora de triar el municipi per aquesta nova edició de la trobada on participaran víctimes d'aquesta «lacra» però també experts en la matèria. Segons va dir el president emèrit del Consell, Abel Pié, «l'advocacia té un paper molt important en la defensa dels drets humans i cal formar als nostres col·legiats per a una adequada defensa d'aquests drets».

En aquest sentit també es va pronunciar el president de la Comissió dels Drets Humans del Consell, Carles McCragh, que va dir que «volem posar de manifest aquesta lacra social que pateixen sobretot moltes dones».

Les jornades s'iniciaran el dijous 29 de setembre a la tarda amb la projecció d'un curtmetratge i continuarà amb diverses conferències on parlaran advocats, activistes fiscals i representats dels cossos policials. També es comptarà amb la presència d'una víctima d'aquesta situació. L'endemà al matí continuaran les ponències, la projecció de tres documentals més i un taller per a resoldre casos. «L'objectiu és conscienciar a la societat de la necessitat d'actuar en aquests casos», afirma Pié.