Figueres aprovarà al ple de la setmana vinent el conveni-contracte per llogar el teatre del Bon Pastor de la zona oest i així incorporar-lo a la xarxa d'equipaments de la ciutat. El local, que també compta amb aules i una sala d'actes, ha funcionat en els darrers anys de la mà de l'Associació Cultural del Bon Pastor, que ara s'ha dissolt, però la intenció del Bisbat de Girona -propietari de l'immoble- era des de fa temps arribar a un acord amb l'Ajuntament per tal que s'incorporés a la programació pública. El contracte s'estava preparant des de feia mesos però estava encallat, segons havia denunciat el responsable de la parròquia, Josep Taberner, en diverses ocasions. La previsió és que a mitjans d'agost se signi i comenci a fer-se efectiu. En total, es pagarà un lloguer mensual d'uns 500 euros.

Es tracta d'una llarga reivindicació i, de fet, el propi Govern reconeix al dictamen que va aprovar per unanimitat dels grups en comissió informativa aquest dilluns que la ciutat actualment no disposa d'un equipament a la zona oest per poder promoure una programació d'activitats amb les entitats i les associacions que «vetllin per assolir objectius socioculturals de cohesió». De fet, així ho van proposar fa mesos des del Bisbat però, al febrer d'aquest any, Taberner reclamava que es desencallés i l'espai pogués començar a incloure una programació estable. Segons el responsable de la parròquia, en el desenllaç del procés hi han intervingut les diverses associacions del barri així com el regidor d'Acció Cívica, Associació veïnal i Contractació, Jordi Masquef. El document ha passat el primer tràmit i s'abordarà al ple de la setmana que ve.

A grans trets, s'estableix que els diferents espais del local tenen una capacitat per a 274 persones, 184 de les quals són al teatre on, precisament, divendres passat va representar-se l'obra que anualment fa l'associació del barri Juncària Parc Bosc per la seva festa. Les instal·lacions compten amb les llicències preceptives i es troben amb bon estat, per la qual cosa no hi calen obres de reforma.

El preu de lloguer s'ha marcat en 5.000 euros anuals a raó de 416,57 mensuals més IVA, que inclou l'ús del local i el seu pati d'accés. El gestionarà l'àrea de Benestar de les persones de l'Ajuntament i s'estableix que no s'hi podran fer activitats de caràcter religiós ni de culte. D'altra banda, la parròquia del Bon Pastor es reserva la facultat de poder utilitzar la finca per a «usos de la vida pastoral» fins a un màxim de vint dies l'any. El contracte, que tindrà una durada de quatre anys, implicarà que l'Ajuntament se'n faci càrrec i comenci a programar-hi activitats com fa a altres espais, així com que permeti a les entitats de la zona fer-hi les seves pròpies programacions.

En aquest sentit, Taberner insisteix que es tracta d'un pas molt important a la zona que «suposarà un quart espai per a teatre, cultura i trobada en un barri mancat d'estructures cíviques i culturals».