L'Ajuntament de Figueres està a punt d'adjudicar les obres del projecte de bàsic i executiu pel cobriment de la pista esportiva de l'escola Joaquim Cusí. Es tracta de l'actuació que ha de permetre reduir el dèficit d'equipaments d'aquest tipus, a l'espera que es construeixi el nou pavelló polisportiu anunciat. L'actuació té un pressupost bàsic de licitació de 239.948 .90 euros i un termini d'execució aproximat de dos mesos i mig. Aquest dimarts es va fer l'obertura de pliques i la previsió, segons va dir l'alcaldessa Marta Felip al xat del setmanari l'Empordà, és que les obres comencin abans que comenci el nou curs escolar i acabin a l'octubre.

Figueres fa temps que pateix un important dèficit en instal·lacions esportives. De fet, aquest va ser un dels aspectes que tots els grups municipals portaven al programa electoral de les eleccions de l'any passat. Amb el pacte entre CiU i PSC, primer es va anunciar que es faria una consulta per decidir si es feia a la zona de l'hotel Ronda -tal i com proposaven els convergents en campanya- o bé a l'entorn dels actuals equipaments esportius -com volien els socialistes-.

La consulta, aturada

Finalment, el febrer passat anunciaven que no es faria el procés de participació perquè després d'estudiar-ho havien detectat que la proposta del PSC obligaria a fer una modificació del plantejament que allargaria el procés. La intenció, van dir, és tenir un nou pavelló abans del 2019 i, en aquest sentit, al pressupost per aquest es contemplava una partida en aquest sentit així com un altra per al cobriment de les pistes mentre aquest espai no es fés.

El projecte està a licitació des de principis d'aquest mes i el termini per a la presentació d'ofertes va expirar el passat 21 de juliol i aquest dimarts es va fer l'obertura de sobres amb la qual cosa l'adjudicació es podria produir en les properes setmanes.

Als pavellons de Llers i Biure

El dèficit d'equipament a la ciutat és públic i notori des de fa temps i en els darrers anys ha causat autèntics problemes per a poder quadrar hores d'entrenaments als diferents clubs esportius que hi ha a la ciutat. Tant és així que en alguns casos s'ha hagut de recórrer a instal·lacions d'altres municipis com Llers o Biure per a poder donar-hi sortida.

La ciutat disposa en aquests moments de la zona esportiva a l'entorn de l'Hospital amb dos pavellons (el gran datat de principis dels 90 i el petit de 1974), una pista exterior, piscina climatitzada (també amb 30 anys a l'esquena) i una de descoberta, l'espai esportiu de més recent construcció a Figueres de la mà del fons Zapatero. A banda d'això, només hi queden els estadis: el de Vilatenim -que ara passarà a gestionar la Unió Esportiva Figueres-, l'Albert Gurt i el de la Marca de l'Ham. Tot plegat tenint en compte que es tracta d'una ciutat amb més de 45.000 habitants.