El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat el projecte ?executiu d'ampliació de l'abocador comarcal de Pedret i Marzà. Es la cinquena ampliació de l'abocador per anar allargant-li la vida. El projecte es preveu en dues fases amb un pressupost total de 7.941.967,73 euros. Ara se'n farà una, amb una inversió de 3,6 milions.

Els treballs consisteixen en la construcció del vas i la imperbealització de drenatge de lixiviats, entre altres instal·lacions necessàries. La segona fase té un pressupost de la resta de la inversió, més de quatre milions d'euros per a un segon vas i també inclou la clausura de l'abocador.

L'aprovació és la definitiva del projecte que ha redactat EP Enginyeria Grup, 7 que incorpora les modificacions especificades en l'informe emès en data 21 de juny pel director tècnic de l'abocador i redactar del projecte. Ara s'enviarà a la comissió territorial d'Urbanisme perquè hi doni el darrer vistiplau.

El nou projecte ha de permetre començar a allargar la vida de l'abocador uns vint anys més. Amb el projecte es crearan dos vasos més i totes les instal·lacions necessàries.

L'abocador comarcal de Pedret i Marzà va començar a funcionar el 1998. Aquí hi arriben les deixalles de les seixanta vuit poblacions del'Alt Empordà.